Sport

Vrem rãzboi, nu pace

04-muresul

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva şi U. Cluj ar trebui să lupte pe viaţă şi pe moarte pentru a-şi asigura supravieţuirea în liga secundă, însă… oficialii echipei ACU Arad susţin că meciul va fi blat.

Şi fotbal-i curvă, nu-i aşa?
Lupta pentru evitarea retrogradării în seria vest a ligii secunde face concurenţă duelurilor politice din campania electorală pentru Parlamentul Europei. La fel ca partidele care îşi asumă că politica e curvă, echipele de fotbal se acuză reciproc de jocuri de culise, de alianţe murdare şi aranjamente nepermise. Iar imaginea fotbalului are mult de suferit. O bătălie ce poate fi un adevărat punct culminant al acestui război se va derula, mâine, pe Stadionul “Cetate” din Deva, între Mureşul Deva şi U. Cluj. Reacţia adevăraţilor iubitori de fotbal faţă de acest meci este de a contrazice celebrul slogan “Make love, not war” (Faceţi dragoste, nu război). Suporterii le cer aşadar jucătorilor să lupte pe viaţă şi pe moarte, cu riscul de a retrograda şi să nu se pupe într-un meci aranjat.

„Se va juca numai pe teren”
Teoretic, obligaţi să învingă pentru a fi sigură că supravieţuieşte în eşalonul doi, Mureşul asigură că meciul va fi curat şi că formaţia deveană va face totul pentru a învinge. “E un meci de a fi sau a nu fi şi sunt sigur că se va juca doar pe teren. Ne dorim toate punctele, pentru ca, în ultima etapă, în deplasarea de la Curtea de Argeş să jucăm fără emoţii. Dacă nu vom fi în stare să învingem Clujul, înseamnă că nu avem valoare”, a spus antrenorul Mureşului, Gică Barbu, care a precizat că are întreg lotul de jucători valid.

ACU Arad acuză
Geta Onu, preşedintele clubului ACU Arad, una dintre contracandidatele celor două echipe în lupta pentru evitarea retrogradării, susţine că meciul e aranjat. „În mod normal «U» nu poate bate la Deva, pentru că are o echipă proastă, o conducere proastă şi un antrenor prost. Dar am aflat că sunt şanse de 90 la sută ca «U» Cluj să câştige la Deva şi apoi Mureşul să bată în ultima etapă la Internaţional Piteşti. Dacă acest lucru se va întâmpla, înseamnă că fotbalul românesc este foarte corupt”, a spus Geta Onu. Declaraţiile preşedintelui de la ACU Arad i-au supărat pe oficialii echipei Mureşul Deva. „Doamna Onu vorbeşte întruna, dar acuzele ei sunt nefondate. Să nu uite că Teodor Crăciunescu a fost suspendat după un meci în care echipa sa a fost avantajată”, a replicat antrenorul Gică Barbu. „A spus şi despre noi că vom bate la Drobeta Turnu Severin, dar am egalat abia în minutul 87. Vorbeşte numai prostii şi găinării. Nu ştiu cum de nu se sesizează nimeni”, a continuat antrenorul devean.

Arbitru de top
Asemeni celui care suflă şi-n iaurt, Federaţia a încercat să fie prevăzătoare şi l-a delegat la meciul de la Deva pe arbitrul numărul unu al fotbalului românesc, la acest moment, Alexandru Tudor. Pe lângă ”Brad Pitt”, care arbitrează la Deva, la meciurile încinse din subsolul clasamentului au mai fost delegaţi încă trei purtători ai ecusonului FIFA. Alexandru Deaconu va arbitra Arieşul Turda – ACU Arad, Istvan Kovacs a fost delegat la FC Bihor Oradea – Liberty Salonta, în timp ce Augustus Constantin va oficia la jocul FCM Târgu Mureş – CFR Timişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.