Actualitate

Renaşte rugby-ul la Petroşani

04-stiinta-petrosani

Ciprian Marinuţ

Revenirea după doi ani în Divizia Naţională de rugby le oferă celor de la Ştiinţa Petroşani posibilitatea de a găsit mai uşor sponsori şi sprijin pentru echipă.


Greul abia acum începe
Ştiinţa Petroşani a revenit în lumea bună a acestui sport, după ce a câştigat meciul de baraj cu Sportul Studenţesc. Odată stinsă euforia succesului, oficialii echipei care are patru Cupe ale României în vitrina cu trofee şi a dat jucători de renume la naţională, au revenit cu picioarele pe pământ şi au început calculele pentru viitor. “Ne-am calificat şi pentru acest lucru îi felicit pe băieţi, dar greul abia acum începe. De aceea, e nevoie să mai aducem jucători. Ideal ar fi să aducem cel puţin şase jucători de la echipe mari din campionatul nostru. Acum, că am promovat, obiectivul nostru va fi menţinerea în elită, dar şi consolidarea unei echipe cu care să facem faţă nivelului din primul eşalon”, a spus antrenorul Emil Drumea.

Promisiuni de la autorităţi
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Costel Avram, care a jucat în tinereţe rugby la Ştiinţa, a sprijinit echipa şi în lupta pentru promovare şi a promis că de acum se va implica şi mai mult. “Consiliul Judeţean Hunedoara se va implica în sprijinirea echipei, şi îi aştept şi pe cei de la Primăria Petroşani să se implice. Am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ, care ne-a promis sprijin, deoarece la ora actuală avem puţine sporturi care sunt în Liga l.”, a spus Costel Avram, cel care a pus la dispoziţia suporterilor un autocar pentru meciul de baraj de la Braşov.

Îşi vor renova arena
Jucătorii şi antrenorii de la Ştiinţa speră că se vor pregăti pe o bază sportivă renovată. “Cu ajutorul Universităţii şi al sponsorilor se va investi şi în baza sportivă, pentru că este nevoie. Mă voi implica în continuare la echipă, pentru că am o datorie morală faţă de acest club care m-a lansat. Voi face tot ceea ce depinde de mine să ajut. Vreau să readucem şi suporterii la stadion, pentru că avem mare nevoie de ei”, a spus Costel Avram.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura