Vrea restructurări în rândul persoanelor de peste 65 de ani

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak (foto), a solicitat cluburilor sportive din sub­ordine analizarea contractelor de muncă ale celor peste 90 de angajaţi cu vârste mai mari de 65 de ani.

Cumulează pensia cu salariul
„Date fiind multiplele implicaţii juridice ale acestei situaţii, s-a luat decizia clarificării tu­tu­ror acestor cazuri, astfel că s-a solicitat di­rec­torilor de cluburi realizarea unui material de informare complet, care să cuprindă date privind forma şi condiţiile de încheiere pentru fiecare astfel de contract individual de muncă. Se urmăreşte verificarea regu­la­ri­tăţii şi legalităţii încheierii lor, precum şi po­sibilitatea de a stabili dacă, în cazul ne­res­pec­tării prevederilor legale în materie”.
În urma verificării dosarelor de personal ale angajaţilor acestor cluburi, s-au ridicat o serie de semne de întrebare pe fondul nu­mă­rului mare de angajaţi cu vârste înaintate, unii dintre aceştia cumulând pensia cu salariul. În acest context, dincolo de faptul că dinamica forţei de muncă la acest nivel este extrem de redusă, au fost identificate şi probleme cu privire la condiţiile de încheiere a contractelor individuale de muncă pentru unii dintre aceşti angajaţi.
„Am fost surprins să constat că aproape 100 de angajaţi ai cluburilor subordonate sunt persoane cu vârste peste 65 de ani. Din cele peste 90 de persoane aflate în această categorie de vârstă, 60 sunt antrenori, res­tul fac parte din personalul administrativ. Foarte puţini antrenori tineri au reuşit să-şi găsească loc în sistemul nostru, din păcate.. Avem nevoie de experienţă, respectăm per­formanţa şi maturitatea profesională, dar tre­buie să fim siguri că avem în sistem oa­menii cei mai potriviţi şi bine pregătiţi şi că ei sunt angajaţi în condiţii de deplină le­ga­litate”, a declarat Eduard Novak, ministrul Ti­neretului şi Sportului.
Scopul principal al auditului a fost acela de a oferi o asigurare rezonabilă privind func­ţio­narea activităţii destinate sportului de per­­formanţă la nivelul structurii de spe­cia­li­tate din MTS şi al cluburilor departamentale.

One thought on “Vrea restructurări în rândul persoanelor de peste 65 de ani

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.