Voucherele de vacanţă, un sprijin real pentru turismul românesc

18 februarie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Judeţul Hunedoara este tot mai căutat de turişti. În 2017, Castelul Corvinilor a înregistrat un număr de 333.334 de vizitatori, mai mult cu 33.000 faţă de 2016. La cetatea dacică Sarmizegetusa Regia au ajuns, anul trecut, peste 70.000 de turişti, în creştere faţă de 2016.

De altfel, pentru 2018, obiectivul autorităţilor judeţene este dezvoltarea activităţii de turism în zona cetăţii Sarmizegetusa Regia, intenţionându-se şi o creştere a veniturilor obţinute. În acest context, acordarea voucherelor de vacanţă, o măsură bine reglementată şi accesibilă pentru toţi angajaţii din sistemul bugetar, vine în sprijinul turismului românesc. Valoarea voucherului este de 1.450 lei de persoană. Estimările sunt că fiecare familie va mai aloca bani în plus pentru a-şi petrece vacanţa în România, fapt benefic pentru afacerile din industria turismului autohton. Operatorii vor avea rezultate, vor creşte investiţiile, dar şi numărul locurilor noi de muncă în acest domeniu. Voucherele de vacanţă vor putea fi acordate de orice instituţie publică, începând de la 1 ianuarie 2018, iar pentru acest lucru sunt bugetate 1,7 miliarde de lei. Practic, cele 1,7 miliarde de lei alocate de Guvernul României sunt investiţi în susţinerea turismului naţional în mod transparent şi sigur.
Ordonanţa de urgenţă mai prevede că, începând cu data de 1 decembrie 2018, operatorii economici vor acorda angajaţilor primele de vacanţă numai sub forma voucherelor de vacanţă, în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii, pentru un salariat.
Dacă în anul trecut, s-a înregistrat o creştere cu 20 la sută a românilor care au ales o destinaţie turistică autohtonă faţă de 2016, în 2018, după intrarea în vigoare a voucherelor de vacanţă, cifra se va dubla, spun specialiştii. Pentru judeţul nostru, aceste estimări sunt de bun augur, având în vedere potenţialul uriaş pe care îl avem în turism.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Machiavelli spune:

    Bai … tovarasi, inca nu ati aprobat conditii grele in vederea pensionarii anticipate a tovarasului Kermit the Frog ?!

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
ACS Şirineasa îşi completează lotul

Liderul actual al seriei a IV-a din Liga a III-a, ACS Şirineasa, care are la finalul turului de campionat şapte...

Precizări de la AJF Hunedoara

Noua conducere executivă a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, ca urmare a faptului că au apărut pe diverse canale contradicţii...

ACS Ghiroda – CNS Cetate Deva 4 – 2 (1 – 2), în meci de pregătire

După partida desfăşurată la Metalurgistul Cugir şi pierdută de deveni cu 2-0, antrenorul Sorin Cornea (foto) a anunţat că o...

Închide