Comunitate

Vor un parc de Street Workout la Deva!

Adriana Năstase

Un devean, Ionuț Demian (medalion), a de­marat o petiție online pentru a se construi în muni­ci­piu un parc de Street Workout. Iată solici­ta­rea acestuia:

„Către: Primăria Deva
Prin prezenta petiție, do­rim să vă solicităm am­pla­sarea de echipamente de exerciții fizice de tip calisthenics în parcurile din municipiul Deva, acolo unde sunt înde­pli­nite condițiile pentru astfel de amenajări.
Considerăm necesară și oportună ame­na­jarea unui loc cu bare de tracțiuni și echi­pamente sportive în localitatea, unde toți cetățenii, indiferent de vârste, vor putea prac­tica sport în aer liber, fiind astfel încu­ra­jată păstrarea unui stil de viață activ și sănă­tos. Mai mult, aceste spații vor putea fi folo­site de către elevii care se pregătesc pentru diverse probe sportive, de către sportivii din localitate, precum și de către antrenorii de fitness, generând noi locuri de muncă.
Implicarea autorităților locale în vederea promovării unui stil de viață sănătos este mai mult decât necesară. Practicarea unor exerciții sportive în spații amenajate în aer liber poate avea multiple beneficii pentru cetățeni, precum: menţinerea sănătății organismului, combaterea obezității în rândul populației, încă de la vârstă tânără, modelarea unui corp sportiv, atletic și frumos, îmbunătățirea rezistenței fizice, creșterea productivităţii de muncă în toate domeniile de activitate, prelungirea duratei de viață, etc.
Un loc minim cu bare este format din: bară transversală, spalier, paralelă, și opțional scară și scaun înclinat. Barele trebuie să fie mo­derne și profesionale, iar pentru confor­tul antrenamentelor locul trebuie să fie acoperit cu tartan sau dale de cauciuc.
Printre exercițiile ce pot fi practicate la bare se numără: încălzirea și răcirea muș­chilor, tracțiunile cu priză largă și priză în­gustă, flotările la paralele, la bară joasă, la sol, abdomene la paralele, la bară, la scaun, la sol, genuflexiuni, sărituri, exerciții cu echi­pa­mente auxiliare: TRX, bandă elastică. La ni­velul țării, există deja multiple localități care au parcuri cu bări: Constanța, Sibiu, Bârlad, Suceava, Rădăuți, etc. Considerăm că localitatea noastră trebuie să ia exemplu de la acestea și să ia măsuri pentru susți­ne­rea și promovarea sportului în aer liber.
Vă asigurăm de întreaga noastră con­si­de­rație în vederea amplasării unor bări pentru exerciții sportive în localitate”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura