Politica si administratie

Cine sabotează Sistemul Energetic?

Adriana Năstase

Complexul Energetic Hunedoara va primi un ajutor de stat în cuantum de 43,2 milioane lei în acest an pentru facilitarea în­chiderii minelor de cărbune necom­pe­ti­tive Lonea şi Lupeni, a informat guvernul.

Reconversia salariaților, dar oamenii ies la pensie
În şedinţa de vineri a Cabinetului Ciucă a fost aprobată o hotărâre de Guvern privind acordarea ajutorului de stat pentru 2022 pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara – S.A., în insolvenţă.
„Ajutorul de stat se acordă pentru aco­pe­rirea costurilor excepţionale ale unităţilor intrate în proces de închidere definitivă, cos­turi care nu sunt legate de producţia cu­rentă. Astfel, banii vor fi folosiţi pentru acor­da­rea plăţilor compensatorii acordate anga­jaţilor, reconversia profesională, reabilitarea fostelor exploatări miniere, precum şi pen­tru recultivarea suprafeţelor. Aceste măsuri de sprijin se acordă până în anul 2024 şi au fost notificate şi autorizate de Comisia Europeană”, se precizează într-un comu­ni­cat al Guvernului.
Suma va fi suportată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei.
„Totodată, nerespectarea de către So­cietatea Complexul Energetic Hunedoara a con­diţiilor incluse în Decizia Comisiei Euro­pene, precum şi a oricăror obligaţii asumate în vederea obţinerii ajutorului de stat, va de­termina aplicarea de către Ministerul Ener­giei a măsurilor necesare în vederea recu­pe­rării ajutorului de stat. Prin urmare, aju­torul de stat se acordă cu respectarea pre­vederilor comunitare legale în domeniu, direct aplicabile României, în calitatea sa de stat membru UE”, se explică în comunicatul citat.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura