Actualitate

Vor dreptate pentru foştii siderurgişti

Liderul PSD Hunedoara, Dan Bobouţanu, care este şi consilier local al municipiului, le-a solicitat parlamentarilor din colegiu, respectiv deputatului Viorel Arion (PDL) şi senatorului Dan Radu Ruşanu (PNL), la ultima şedinţă a Consiliului Local, să iniţieze un proiect de hotărâre privind modificarea Legii pensiilor nr.263/2010, care „produce efecte grave pentru siderurgiştii care au lucrat în sectoarele operaţionale, acum închise, de pe platformele de la Hunedoara şi Călan”.
„Este vorba despre o măsură abuzivă şi anticonstituţională, care, prin aplicarea ei retroactivă, conduce la creşterea stagiului complet de cotizare de la 26 de ani – prevăzut pentru condiţii speciale, la 35 de ani – prevăzut pentru condiţii deosebite şi la creşterea vârstei de pensionare de la 52 de ani la 59 de ani. Situaţia foştilor salariaţi care se află în aceste condiţii este dramatică, din cauză că majoritatea sunt bolnavi, nu au meserii care să aibă căutare pe piaţa muncii, au şanse foarte mici să fie angajaţi, fiind astfel în imposibilitatea de a-şi completa stagiul de cotizare. Majoritatea dintre ei nu mai au nici o sursă de venit, fiind condamnaţi la marginalizare socială şi nedreaptă, după ce au lucrat în condiţii foarte grele de siderurgie, zeci de ani”, a declarat liderul PSD din municipiul Hunedoara. (S. Popa)

2 comentarii la „Vor dreptate pentru foştii siderurgişti

  • Fain va sade, nu sunteti in stare sa faceti o poza in Hunedoara, o trebuit sa puneti o poza cu convertizorul 2 de la Galati.

  • Laudabila initiativa liderului PSD din mun Hunedoara care vine in sprijinul siderurgistilor hunedoreni.Dar…oare chiar nu-si aminteste ca sub guvernarea PSD s-a scos Legea Pensiilor care a creeat premizele nedreptatii ce a condus la aceasta situatie , desi l-i s-a aratat si demonstrat acest fapt guvernantilor respectivi ? probabil ca la fel vor proceda si dupa o eventuala victorie electorala caci stim bine cate promisiuni „sociale” fac cei de la PSD pentru ca apoi , odata instalati la guvernare , sa intoarca macazul „ca la Ploiesti” Oricum naivi care sa-i mai creada sunt destui .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.