Apel pentru mineritul Vãii Jiului

Carmen Cosman

Ieri, Consiliul Local Petroşani s-a transformat, pentru mai multe minute, într-o tribună de apărare a mineritului din Valea Jiului, singura activitate care, într-adevăr, susţine financiar zona.

„Ministerul nu a înţeles problema”

Problema a fost ridicată de consilierul local PNL Petre Drăgoescu – inginer şef Sănătate şi Securitate în Muncă la CNH – care a făcut un apel la unitate, aşa încât o voce comună să ajungă până la Bucureşti, la factorii decizionali, care pot să salveze mineritul Văii Jiului. „Ne aflăm aproape în a 14-a lună fără subvenţii. În aceste condiţii, este destul de greu să susţinem capacităţile în condiţii de securitate deplină”, a precizat Petre Drăgoescu, care a atras şi atenţia pericolului de dispariţie a Universităţii din Petroşani, o instituţie de învăţământ superior cu vechi tradiţii şi foarte apreciată altădată. „Din păcate, cred că Ministerul Educaţiei nu a înţeles rostul acestei universităţi sau, poate, l-a înţeles foarte bine şi, în simbioză cu Ministerul Economiei, şi-a propus să reducă la tăcere mineritul”, a subliniat consilierul local de la Petroşani.
Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, a îmbrăţişat această idee, mai ales că, în urmă cu numai o lună s-a întâlnit de urgenţă cu ministrul Educaţiei, tocmai pentru a pune pe tapet problema viitorului Universităţii Petroşani şi continuitatea acesteia. „Din informaţiile pe care le am, vor fi rezolvate problemele CNH. Cred că pe viitor, această activitate îşi va recupera poziţia pe care o merită în economia naţională. Chiar dacă aceste aspecte nu sunt de competenţa Consiliului Local, nu putem fi indiferenţi la ceea ce se întâmplă şi am făcut toate demersurile posibile”, a precizat edilul şef din Petroşani.

2 comentarii la „Apel pentru mineritul Vãii Jiului

  • 1 februarie 2012 la 2:56
    Legătură permanentă

    Dupa mitingul de joi vom merge la Bucuresti cu trenul de joi noapte.

  • 1 februarie 2012 la 8:36
    Legătură permanentă

    ce sa facem cu mineritul? nu ne trebuie carbune nu ne trebuie aur nu ne trebuie cupru nu ne trebuie fier nu ne trebuie nimic in romania condusa de pdl. deci nu trebuie sa invatam. mai bine mergem sa cersim sa traiti bine

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.