Politica si administratie

Vor capul viceprimarului

Nicolle Ebner

Consilierii PSD, PDL şi PC din cadrul Consiliului Local Hunedoara au hotărât să formeze o coaliţie majoritară, cu scopul de a-şi susţine propriile proiecte. Însă, noua majoritate în curs de consolidare vrea să fie reprezentată şi în executiv, aşa că social-democratul Dan Bobouţanu ia în calcul şi posibilitatea de a-i cere primarului Ovidiu Hada, schimbarea din funcţie a viceprimarului liberal Robert Dan (foto).

O nouă majoritate

Consilierul Dan Bobouţanu declară că noua coaliţie PSD-PDL-PC a apărut ca urmare a unor nemulţumiri ale aleşilor locali, care au depus o serie de proiecte de hotărâri în folosul comunităţii, dar, care au fost respinse de ceilalţi colegi. „În aceste condiţii, s-a hotărât, la nivelul consilierilor din cele trei partide, formarea unei noi coaliţii pentru promovarea acestor proiecte. Totul se va face doar în folosul comunităţii locale. Suntem convinşi că vom colabora foarte bine şi cu primarul Ovidiu Hada”, a declarat consilierul Dan Bobouţanu.

„Pot fi eu sau altcineva”

Totuşi, Dan Bobouţanu, care este şi liderul social-democraţilor din municipiul Hunedoara, nu este de acord că primarul Ovidiu Hada i-a retras toate atribuţiile viceprimarului liberal Robert Dan, transformându-l astfel într-un simplu angajat, dar cu o indemnizaţie consistentă. „Considerăm că primarul nu a procedat corect în cazul viceprimarului şi asta, de multă vreme. Mai bine un viceprimar care să aibă un cuvânt de spus, care să-şi justifice banii primiţi prin munca prestată şi care să aibă de partea lui majoritatea din consiliu. Nu este exclus să cerem postul de viceprimar pentru coaliţia PSD-PDL-PC. Dar, pe de altă parte, poate că demersul nostru îl va determina pe edil să-i redea atribuţiile viceprimarului Robert Dan”, a mai spus Dan Bobouţanu. Potrivit unor surse din PSD, Bobouţanu ar dori fotoliul de viceprimar. „Pot fi eu sau altcineva”, a răspuns acesta. Acesta menţionează că lista „noii majorităţi” în Consiliul Local Hunedoara este

încă deschisă. „Îi aşteptăm şi pe colegii de la UDMR, dar şi pe cei de la PNL, care vor să fie alături de noi”, menţionează consilierul social-democrat.

„Să vedem dacă vor reuşi!”

La rândul său, primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, declară că: „nu ştiu nimic despre intenţia de schimbare a viceprimarului Robert Dan. Este democraţie, ei pot să încerce, pot să ceară. Să vedem dacă vor reuşi!”. Consiliul Local Hunedoara are în componenţă 21 de aleşi. PNL-8; PDL-5; PSD-3; PC-3; UDMR-2. Conform înţelegerilor de colaborare încheiate, la nivel judeţean, după alegerile din 2008, PSD a făcut alianţă cu PNL.

5 comentarii la „Vor capul viceprimarului

  • Vai, ce „inteligenti” sunt consilierii PSD si PC de la Hunedoara! Iti trebuie foarte multa minte sa te aliezi in aceste vremuri cu PDL! Acum, sigur la Mihai Leu e explicabil, totul i se trage de la pumnii pe care i-a luat in cap de-a lungul carierei. Saracul Boboutanu parea ca are creierul ceva mai mare decat nuca, dar se pare ca e chiar mai mic. De fapt, a ramas cu gandirea la nivel de instructor auto, ce mituia militienii pentru ca elevii lui sa isi ia carnetul de conducere. Vai si amar de ea, Hunedoara!

  • Nicicand Hunedoara nu a avut opozitie serioasa la PNL in CL , dece ar avea acum. Astia sunt politicienii , nivelul lor , pe astia i-am trimis noi acolo sa se joace de-a edilii . Oricum , stati linistiti ca pentru interesele lor personale stiu sa se preocupe .De aici si ciudatele aliante ce se fac si se desfac , in totala contradictie cu realitatea politica nationala sau cu doctrinele si mesajele partidelor din care provin: Interesu’poarta fesu” – chiar daca „creieru-i cat nuca” !
    Doar ca in jigodismul lor stiu sa spuna mereu ca : interesul comunitatii locale este cel ce-i mana pe ei in „lupta” .

  • s-asa nu au facut nimic vanatorul din santandrei si visatorul american in cei 2 ani de cand au fost alesi.ar fi bine sa se intoarca in locurile de unde au venit.sa ne mai lase si mircia,molot si hada cu promisiunile lor megalomanice cu conurbatia.sa lase hunedoara in pace sa fie a hunedorenilor cum a fost din 1265.

  • Al doilea liberal SACRIFICAT de ” marele molotz ” .

    Asta nu isi apara decat fundul ca de restul colegilor nu il intereseaza nimic .

    RUSINE MOLOTULE ca nu ai obraz .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura