Evazionist de miliarde de lei

13 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

Un bărbat din Deva este cercetat penal de poliţiştii hunedoreni, fiind acuzat că pe parcursul unui singur an, a câştigat sute de miliarde de lei din afaceri, tranzacţiile nefiind înregistrate în actele societăţii comerciale, al cărei administrator era.

Manevre financiare
Potrivit oamenilor legii, în perioada 2008-2009, C.H., de 36 de ani, din Deva, a încasat în urma mai multor tranzacţii, suma de 193 de miliarde de lei vechi. Banii proveneau din afaceri cu materiale de construcţii, pe care firma le avea cu o societate comercială din Simeria, iar administratorul devean nu a înregistrat în registrele contabile ale firmei sale, nici un leu din venitul încasat. Conform celor declarate de anchetatori, din cauza acestor manevre financiare, statul român a fost prejudiciat cu 56 de miliarde de lei vechi, reprezentând valoarea TVA-ului şi a impozitului pe profit. Administratorul societăţii comerciale este cercetat în stare de libertate, pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vor capul viceprimarului

Consilierii PSD, PDL şi PC din cadrul Consiliului Local Hunedoara au hotărât să formeze o coaliţie majoritară, cu scopul de...

Concursul Internaţional la „Sigismund Toduţă“

Mâine, 14 mai, de la orele 9.00, în sala festivă a Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din...

Bulina albă

Marius Omotă, primarul comunei Ilia

Închide