Comunitate

Răchitova, comuna cu locuri de joacă în fiecare sat

Nicolle Ebner

Forfotă mare în comuna Răchitova. Cu bani puţini, dar cu multe speranţe că vor veni şi vremuri mai bune, primarul Eugen Băiconi (foto) profită de orice oportunitate legală, ca să mai facă ceva pentru comunitate.

Lucru bun, pe bani puţini
Eugen Băiconi a învăţat din greşelile altora, că pentru repararea unui lucru făcut de mântuială, plăteşti de două ori mai mult, aşa că se numără printre puţinii primari din judeţ, care a scos la licitaţie, serviciul de curăţare a păşunilor. „Avem aproape 163 de hectare de păşuni comunale, iar firma care le curăţă are nişte utilaje pe care nu ni le-am fi permis, niciodată, să le achiziţionăm, ca să facem acest serviciu în regim propriu. Aşa, am obţinut şi lucru de mare calitate şi la cel mai bun preţ. Deja, jumătate din păşuni sunt curăţate. Am fi terminat mai repede, dar nu ne-a ajutat timpul”, spune primarul comunei Răchitova. 

Încep lucrările la pietruirea drumurilor
Săptămâna viitoare, cu cei 50.000 lei primiţi de la APIA, încep lucrările de pietruire a 16,5 km de drumuri ce duc spre păşunile comunale. Eugen Băiconi nu a pierdut ocazia de a depune un proiect cu finanţare externă nici pe măsura 1.2.5., pentru care a cerut un milion de euro pentru repararea şi modernizarea a 15 kilometri de drumuri, ce deservesc toate satele din comună. „La sfârşitul lunii, am înţeles că încep lucrările şi pe DJ 786, Haţeg-Răchitova-Lunca Cernii, proiect al consiliului judeţean, dar care ne avantajează şi pe noi”, mai spune primarul. De săptămâna viitoare, încep lucrările şi la împrejmuirea bazei sportive, un proiect realizat prin ANDZM (Agenţia Naţională de Dezvoltare a Zonelor Miniere), în valoare de 80.000 lei, dar la care a contribuit şi administraţia locală, din bugetul propriu. „Tot prin ANDZM, am realizat şi parcuri de joacă pentru copii, în fiecare sat al comunei. Am primit câte 20.000 pentru amenajarea şi dotarea acestor parcuri. Acum, copiii nu se mai lasă duşi în casă. Şi-i prinde noaptea dându-se în leagăne, pe tobogane. Nici cei mari nu rezistă tentaţiei. Sper să aibă grijă de ele şi să nu le distrugă, că alţi bani pentru unele noi, nu avem de unde primi”, mai spune grijuliu, edilul şef al comunei Răchitova.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura