Sport

Voleiul trăieşte şi la noi

Voleiul hunedorean a ieşit de la terapie intensivă, graţie primei ediţii a Campionatului Judeţean de Seniori, rezervat jucătorilor amatori. Cele mai bune patru echipe dintre cele şase înscrise în competiţie s-au calificat deja în semifinale.

Inventat de Asociaţia Judeţeană de Volei, la iniţiativa tânărului antrenor Liviu Grădinaru, primul Campionat Judeţean de Volei şi-a încheiat etapa preliminară. „E un început bun, iar cele şase echipe înscrise în campionat pot fi considerate pioniere ale renaşterii voleiului în judeţul Hunedoara. Acum un an, acest sport era în colaps. Pulsul voleiului era slab, fiind dat doar de activitatea unor echipe de junioare. Noul campionat judeţean a reuşit reactivarea segmentului de vârstă 25-45 de ani. La fileu, au reapărut foşti jucători profesionişti, profesorii de sport, echipe de liceeni sau oamenii de afaceri pasionaţi de volei”, a spus Liviu Grădinaru.

 

Duel de la distanţă
Etapa preliminară a fost dominată de echipele Volei Club Deva şi Ştiinţa Hunedoara. Ambele au câştigat toate partidele disputate şi s-au clasat pe primul loc în cele două grupe, asigurându-şi dreptul de a disputa meciul din semifinală pe teren propriu. Dacă Ştiinţa Hunedoara şi-a câştigat meciurile fără să piardă nici un set, Volei Club Deva a avut mici emoţii în partidele cu „AS Ovid Densuşianu” Călan. După 3-1 la Călan, la meciul retur de la Deva, disputat marţi seară, jocul a fost pe muchie de cuţit. În primele două seturi, devenii s-au impus la limită (25-23) şi doar în setul trei, când ocupanta locului I era deja stabilită, cei din Călan au cedat mai uşor. Dincolo de scorul de 3-0, meciul a fost destul de spectaculos. Cu o echipă în care au strălucit, Liviu Grădinaru, Marius Biji, Sorina Popa şi Violeta Bota, devenii s-au impus printr-un joc elaborat, bazat pe atacuri în forţă, cu mingi „afumate”, ce-i lăsau fără replică pe adversari. Semifinalele (un singur meci pe terenul echipei clasate pe locul 1) se vor desfăşura săptămâna viitoare, după următorul program: Volei Club Deva – ASA Montana Haţeg (7 decembrie, ora 20.30, Sala C.N. „Traian” Deva); Ştiinţa Hunedoara – AS Ovid Densuşianu Călan (6 decembrie, ora 20.30 Lic „Iancu de Hunedoara”, Hunedoara)
Finala va avea loc la Deva, în sala de sport a C.N. „Traian”, în data de 12 decembrie, ora 12.00. (C. Marinuţ)

 

Clasamente
Grupa A: 1. Volei Club Deva – 8 puncte;  2. AS. „Ov. Densuşianu” Călan – 6 p.;. ASS „Traian” 4 p.
Grupa B: 1. Ştiinţa Hunedoara – 8 p.; ASA Montana Haţeg 6 p.; 3. Oţelarii Hunedoara 4 p.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura