Viteza, neatenţia şi alcoolul au dus la accidente în lanţ

Maximilian Gânju

Nu mai puţin de cinci accidente rutiere, patru dintre ele în decurs de câteva ore, au avut loc pe DN 66, între Petroşani şi Haţeg în weekend-ul trecut.
În două cazuri, şoferii au avut mare noroc că au scăpat nevătămaţi după ce maşinile pe care le conduceau au ieşit de pe şosea răsturnându-se într-o râpă ori pe câmp. Alţi şoferi s-au izbit de parapeţii de protecţie de pe serpentinele de la Peştera Bolii, după ce au ignorat limita de viteză impusă în zona respectivă. Potrivit poliţiştilor, accidentele s-au produs din cauza faptului că şoferii nu au adaptat viteza la condiţiile de drum, maşinile au intrat în derapaj şi n-au mai putut fi controlate. Numărul foarte mare de accidente rutiere care au avut loc doar în ultima perioadă în zona Băniţa-Petroşani au atras atenţia poliţiştilor rutieri care se tem ca zona amintită să nu ajungă la fel de sumbră ca şi cele de pe DN7.
Astfel, au fost sporite acţiunile cu autospecialele radar pe segmentul de drum Haţeg-Petroşani, însă nu este suficient. „Mulţi şoferi, în special cei care erau obişnuiţi cu drumul îngust între Băniţa şi Petroşani, acum, când au şi patru benzi, cred că pot rula în viteză fără să-i mai intereseze ceva. De cele mai multe ori se înşală şi ajung să provoace accidente tragice”, mai spun poliţiştii. Exemplu este şi tragedia de la Băniţa, de acum două săptămâni, când cinci tineri au fost grav răniţi, iar un altul a murit. Şoferul vinovat de producerea accidentului era băut şi circula cu viteză foarte mare, iar într-o curbă periculoasă a derapat şi a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit de un alt autoturism.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.