FlashSport

Visul frumos s-a… amânat

Ciprian Marinuţ,

Nicolae Gavrea

FC Hunedoara a pierdut, scor 0-2, meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, disputat ieri, la Blaj, cu campioana judeţului Cluj, Unirea Floreşti, şi mai are de aşteptat pentru a-şi împlini visul de a deveni o echipă care să conteze în fotbalul românesc.

Un an de succese, irosit într-un meci

Înfocaţii suporteri hunedoreni, care sperau ca nou-înfiinţata FC Hunedoara să readucă în oraş parfumul şi tradiţia fotbalului spectacol oferite de Corvinul, au fost dezamăgiţi, ieri, de eşecul echipei antrenate de Nelu Mitrică. Cei aproape 600 de fani alb-albaştri, prezenţi la Blaj, au asistat neputincioşi la aruncarea pe Apa Sâmbetei a unui an întreg de succese în Liga a IV-a, la primul examen serios al formaţiei hunedorene. Tineri, neexperimentaţi şi uşor nemulţumiţi de condiţiile financiare de la echipă, hunedorenii au pierdut cu 0-2, meciul de baraj cu Unirea Floreşti, iar eşecul anulează toate succesele de până acum. Teoretic, FC Hunedoara trebuie să o ia de la capăt şi să câştige, iar Liga a IV-a, pentru a reveni la baraj, la anul. În realitate, hunedorenii mai speră ca vreo echipă din eşalonul trei să se retragă din motive financiare şi să poată promova ei, cum a reuşit Retezatul Haţeg, anul trecut.

Trădaţi de gafele apărării

Cum la un astfel de meci eliminatoriu contează doar scorul, nu are rost să irosim timpul şi spaţiul cu comentarii ori considerente tehnico-tactice asupra jocului, cu ce se putea, dar s-a ratat, sau cu ce trebuia evitat, dar nu s-a putut. Precizăm doar că Unirea Floreşti a punctat prin Danciu (min. 53) şi Paul Brie (min. 81), după erori incredibile ale apărării hunedorene. La 1-0, în minutul 60, antrenorul Nelu Mitrică a intrat în teren, însă nici el nu a putut schimba soarta meciului. „Adversarii au avut două jumătăţi de ocazie şi au marcat două goluri. Reuşitele lor au venit după erori majore ale defensivei noastre la degajări ale portarului advers. Nu ne-au fost cu nimic superiori şi avem sentimentul că ne-am bătut singuri”, a spus Dan Bobouţanu, unul dintre consilierii locali care a avut iniţiativa înfiinţării echipei.

„Încercăm la anul”

Mihai Leu, cel care a pus şi el umărul la înfiinţarea echipei, crede că hunedorenii au pierdut din cauza lipsei de experienţă şi că vor încerca promovarea în sezonul următor. „Îmi pare rău că am pierdut, însă s-a văzut că jucătorii nu au suficientă experienţă. Au început tare, însă, s-au pierdut. Aşa e în sport, vom lua o pauză şi vom încerca iar, la anul”, a spus Mihai Leu.

FC Hunedoara – Unirea Floreşti 0-2 (0-0)

FC Hunedoara: Băeşu – Al. Sabău (cpt.), Samoilă, Geacă – Duţă, Slv. Boloş (63 Jicmon), Răcăreanu, Trăşcan – Şaucă, Popesc (63 Mitrică), Doroi (60 Corobea). Antrenor: Nelu Mitrică

Unirea Floreşti: Gordan – Sg. Şerban (cpt.), R. Brie (31 Iurişniţi), M. Pop, Bodocan – Breaz (57 Ilea), Contraş, Mândru, Ciortea – Onacă, Danciu (61 P. Brie). Antrenor: Alpar Meszaros.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura