Vis împlinit pentru o comunitate din Petroşani

Maximilian Gânju

Ani în şir, locuitorii de pe strada Coasta, din municipiul Petroşani, o zonă retrasă situată deasupra localităţii, au fost nevoiţi să-şi care apa potabilă cu căruţele. Atât pentru ei, cât şi pentru animale. Iar parcă nu era de ajuns, puţurile săpate mai jos de aşezarea lor au secat de la un an la altul.

Iată că visul celor circa 50 de familii se va împlini, pentru 30 dintre ele până de sărbători, iar pentru restul, din primăvara anului viitor. ”Cred că nu era săptămână în care să nu vină la mine unul dintre locuitorii acelei străzi, să-mi ceară să găsesc o soluţie şi pentru ei. Oamenii erau disperaţi, pentru că majoritatea au animale, sunt în vârstă şi se descurcă greu. Le-au secat şi fântânile, situaţia era gravă şi a trebuit să găsim o rezolvare. Chiar dacă nu aveam banii prinşi pentru un asemenea proiect, am făcut tot posibilul să găsim resurse şi de mâine (n.r. azi, miercuri) ne apucăm de treabă”, a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.
„Este un vis împlinit. Suntem familii de vârstnici, stăm într-un municipiu şi nu aveam apă în case. Nimeni nu voia să audă de noi până acum şi ne spuneau că nu urcă apa pe reţea până la noi. Sunt zeci de ani în care ne-am chinuit”, a spus unul dintre localnici.
Lucrarea este realizată împreună cu Primăria municipiului Petroşani, iar ieri, conducerea operatorului de apă şi reprezentanţii municipalităţii s-au întâlnit cu beneficiarii. ”Împreună cu domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi şi cu echipa tehnică de la Apa Serv, am fost la faţa locului, pentru a sta de vorbă cu oamenii. Vom realiza rapid această investiţie, din fondurile proprii ale Apa Serv, dar şi cu sprijinul Primăriei Petroşani. Investiţia aduce noi beneficiari pentru operatorul regional de apă din Valea Jiului, fapt care ne va permite să menţinem la acelaşi nivel preţul apei şi în anul 2018. Îi asigur pe cetăţenii de la strada Coasta că dorinţa lor de a avea apă potabilă până în sărbătorile de iarnă va fi îndeplinită”, a mai spus directorul Apa Serv Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Judoka deveni, pe podium la un concurs internaţional

Judoka de la clubul CNS Cetate Deva, pregătiţi de Daniel Gârbovan şi Gabriel Vasiliu, au avut comportări deosebite la un...

Luptătorii de la CNS Cetate, număr impresionant de medalii la Jimbolia

Cei mai mici sportivi de la secţia de lupte a clubului CNS Cetate Deva au reuşit să aibă prestaţii deosebite...

CNS Cetate Deva, pe drumul cel bun

Gruparea din reşedinţa judeţului a legat cinci victorii la rând cu care se menţine în plutonul fruntaş al clasamentului, pe...

Închide