Insemex Petroşani, locul II în Topul Naţional al Firmelor

Magdalena Şerban

De curând, la Centrul Expoziţional Romexpo Bucureşti a avut loc cea de-a XXIV-a ediţie a Galei Topului Naţional al Firmelor 2017, eveniment în cadrul căruia Camera de Comerţ şi Industrie a României a premiat cele mai performante companii din şapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerţ, turism, cercetare-dezvoltare şi high-tech, agricultură, silvicultură şi pescuit, respectiv construcţii.

Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani s-au întors acasă cu premiul al doilea, indicatorii obţinuţi fiind unii foarte buni.
Ediţia a XXIV-a din 2017 a Topului Naţional al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel naţional 12.377 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: peste 4.300 din industrie, peste 3.400 din servicii, circa 2.600 din comerţ, 309 din turism, 462 din cercetare-dezvoltare şi high-tech, 633 din agricultură, silvicultură şi pescuit şi 592 din construcţii. Au fost analizate 651.051 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România, ce însumează un total de cifră de afaceri de aproape 150 miliarde de euro, un profit din exploatare de circa 12, 5 miliarde de euro şi 1.346.664 de salariaţi.

„Ca urmare a nominalizării în cadrul domeniului de activitate «Cercetare-Dezvoltare-High-Tech», instituţiei noastre i-a fost acordat Premiul II, încadrat în grupa «Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie», categoria «Întreprinderi mijlocii». Clasamentul este realizat pe baza unei metodologii complexe şi unitare la nivel naţional, prevăzută de lege şi implementată de fiecare Cameră de Comerţ la nivel de judeţ. Topul analizează indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat. Acest premiu ne aduce satisfacţia unui efort răsplătit, datorat muncii întregii echipe, lucru pentru care ţin să le mulţumesc colegilor mei “, a spus dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vis împlinit pentru o comunitate din Petroşani

Ani în şir, locuitorii de pe strada Coasta, din municipiul Petroşani, o zonă retrasă situată deasupra localităţii, au fost nevoiţi...

Judoka deveni, pe podium la un concurs internaţional

Judoka de la clubul CNS Cetate Deva, pregătiţi de Daniel Gârbovan şi Gabriel Vasiliu, au avut comportări deosebite la un...

Luptătorii de la CNS Cetate, număr impresionant de medalii la Jimbolia

Cei mai mici sportivi de la secţia de lupte a clubului CNS Cetate Deva au reuşit să aibă prestaţii deosebite...

Închide