Vis împlinit: e gata noul cămin cultural din Balşa

Magdalena Şerban

Noul cămin cultural din Balşa urmează să fie dat în folosinţă, fiind deja oficiată slujba de sfinţire a lăcaşului. În ce priveşte investiţia, s-a adoptat politica paşilor mărunţi în executarea lucrărilor, alocările făcându-se în măsura posibilităţilor financiare anuale.
„Suprafaţa dedicată edificiului însumează 500 de metri pătraţi, fiind prevăzută şi o parcare aferentă, pentru ca la evenimente, lumea să aibă unde să-şi lase maşinile, fără a îngreuna circulaţia sau a bloca, în vreun fel, traficul. De la sistem propriu de încălzire (pe lemne), oficiu de bucătărie, totul e pregătit pentru cei cărora le venim în ajutor dacă doresc să organizeze manifestări mai mult sau mai puţin plăcute, dar totodată ne va fi foarte util şi nouă, atunci când acţiunile ce implică diverse programe artistice îşi vor relua cursul normal. De asemenea, aici pot fi ţinute inclusiv conferinţe. Ne-am dorit mult ca să concretizăm acest obiec­tiv, deoarece nu e normal ca exact localitatea de centru să nu aibă un asemenea lăcaş. Au fost necesare multe sacrificii financiare, dar acum greul îl dăm uitării. De am fi avut un buget comunal cât de cât mai consistent, poate se finaliza mai repede, dar aşa, am pus ban pe ban ca să lăsăm ceva durabil în urma noastră. Mai sunt câteva retuşuri de efectuat, de făcut recepţia şi dezideratul nostru s-a transformat în realitate”, a afirmat Simion Meteşan
(în foto, în faţa noului cămin cultural), primarul comunei Balşa.
De amintit că vechiul cămin cultural a fost retrocedat Bisericii Ortodoxe, prin revendicare, aşa că administraţia locală a decis să ridice un nou lăcaş care să-i deservească atât pe cei peste 300 de locuitori ai satului, cât şi pe toţi cei care îi vor călca pragul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.