Virozele, peste noi!

04 lady-with-cold

Nicoleta Popa

Schimbările bruşte de temperatură au adus un val de viroze. Dacă gripa nu ameninţă încă, virozele încep deja să le dea bătăi de cap hunedorenilor. În prima săptămână a lunii octombrie, aproape 1.700 de hunedoreni s-au prezentat la medic cu simptome specifice virozelor respiratorii, cele mai multe  cazuri fiind înregistrate în Valea Jiului. De asemenea, la secţiile de boli infecţioase de la spitalele din Deva, Hunedoara şi Călan au fost internate aproape 140 de persoane cu infecţii acute ale căilor respiratorii şi pneumonii. Până în prezent, nu s-a înregistrat nici un caz de gripă. 

Copiii, cei mai predispuşi
Începerea şcolii a dus la creşterea numărului de îmbolnăviri în rândul copiilor. La începutul lunii, în judeţul Hunedoara, aproape 700 de copii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii, viroze sau pneumonii. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara spun că în acest an, tinerii care nu suferă de boli cronice nu vor fi vaccinaţi împotriva gripei de sezon. Astfel, cei aproximativ 67.000 de elevi de la şcolile din judeţ vor fi vaccinaţi abia în decembrie.

Vaccin împotriva gripei de sezon
Aproximativ 80.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite la medicii de familie din judeţ. Cecilia Birău, director coordonator adjunct la Direcţia de Sănătate Publică spune că această campanie de vaccinare ar trebui să înceapă la 15 octombrie. Dacă vaccinul va fi sau nu disponibil începând cu această dată, depinde de Ministerul Sănătăţii, care-l distribuie în funcţie de necesităţile fiecărui judeţ. Vor beneficia de vaccinarea gratuită persoanele care suferă de boli cronice, cele cu vârste peste 65 de ani, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare