Viorel Sălan: “Relansarea gimnasticii româneşti se poate face prin promovarea sportului de masă”

18 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

După cum se ştie, la finele săptămânii trecute, la invitaţia senatorului PSD Viorel Sălan (foto), ministrul Tineretului şi Sportului a vizitat judeţul Hunedoara. În interviul de faţă, senatorul Sălan arată ce l-a determinat să-l aducă pe ministrul respectiv în judeţ şi care vor fi urmările acestei vizite.

– Ce anume v-a determinat să adresaţi ministrului Tineretului şi Sportului invitaţia de a veni în judeţul Hunedoara?
– Totul a început, în decembrie, cu o vizită de documentare la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva, unde am avut un dialog foarte deschis cu Adrian Cristian Liga, directorul instituţiei. Discuţia s-a axat pe problemele cu caracter legislativ care grevează asupra activităţii educaţionale, dar şi pe alte categorii de dificultăţi cu care se confruntă această şcoală sportivă cu tradiţie. Apoi, la sfârşitul lunii decembrie, am efectuat o deplasare de documentare la Clubul Sportiv din Aninoasa. Am dorit să cunosc şi aici problemele de ordin juridic şi legislativ cu care se confruntă cei care activează în acest domeniu. La Centrul Naţional de Tir cu Arcul, m-am întâlnit cu sportivi, cu antrenori şi am putut să aflu direct dificultăţile pe care le întâmpină pentru a obţine performanţe deosebite. În urma acestor dialoguri deschise, în ianuarie am decis ca soluţia cea mai bună ar fi să adresez o invitaţie lui Bogdan Constantin Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, de a veni în judeţ, ceea ce am şi făcut.
– Care au fost principalele concluzii desprinse în urma discuţiilor purtate?
Judeţul Hunedoara este un judeţ cu tradiţie în sport. De aceea au fost dezbătute cu autorităţile locale şi cele judeţene foarte multe aspecte legate de susţinerea, dar şi de dezvoltarea mişcării sportive. Dintre acestea aş dori să subliniez disponibilitatea ministerului de a susţine Federaţia de Tir cu Arcul şi de a o sprijini şi financiar pentru a putea finaliza lucrările necesare la baza de antrenament de la Aninoasa. O altă idee importantă s-a desprins în urma vizitei de la Centrul Sportiv Deva, acolo unde lotul olimpic feminin de gimnastică îşi continuă pregătirea pentru viitoarele competiţii sportive, inclusiv Olimpiada de la Tokyo de anul viitor. Aici, ministrul Bogdan Constantin Matei a avut o întâlnire cu antrenorul coordonator al lotului, Nicolae Forminte, despre ce putem face pentru a relansa gimnastica în România. Concluzia comună a dialogului purtat a fost că soluţia cea mai bună pentru relansare rămâne promovarea sportului de masă. În acest an, la Ministerul Tineretului şi Sportului au fost alocate fonduri de nouă milioane de lei pentru Programul „România în mişcare“, care se va adresa strict elevilor şi sportivilor nelegitimaţi. (Poliana Mardari)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Angajaţii lunii ianuarie 2019 la Apa Serv Valea Jiului

Conducerea Apa Serv Valea Jiului a luat decizia de a continua programul de fidelizare al propriilor salariaţi, după ce proiectele...

Premieră la Târgul de Mărţişor de la Deva: mărţişoare comestibile!

Aproximativ 30 de comercianţi vor participa la ediţia din acest an a Târgului de Mărţişor, care va avea loc în...

Acţiunea “O Jucărie pentru fiecare”

În fiecare an, în perioada premergătoare Zilei Internaţionale a Copilului, 1 iunie, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se mobilizează în...

Închide