Comunitate

Viorel Sălan: “Pentru noi, românii, Aurel Vlaicu a fost și va rămâne totdeauna un geniu al aviației românești”

Duminică,26 iunie, a avut loc în satul Aurel Vlaicu, oraşul Geoagiu, evenimentul cultural-comemorativ “Ziua Aviaţiei”. Acţi­u­nea fost dedicată pionierului Avi­aţiei Române, Aurel Vlaicu.
Au participat primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț, viceprimarul Carmen Călugăr, deputații Natalia Intotero, Viorel Sălan și Ilie Toma, administratorul public Costel Avram din partea Consiliului Jude­țean Hunedoara, subpre­fectul Gheorghe Bogdan Urdea, consilieri județeni, reprezentanți ai institu­țiilor deconcentrate, re­pre­zentanți ai forțelor aeriene.
S-a ţinut o slujbă de pomenire în memoria lui Aurel Vlaicu, au fost depuse coroane de flori la monumentul ridicat şi dedicat lui, iar o parte dintre invitaţi au onorat amintirea aviatorului-erou în câteva cuvinte. Cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, în încheiere a avut loc şi un scurt miting aviatic.
“Curajos, modest, ambițios, talentat, patriot și, mai presus de toate, creativ, Aurel Vlaicu a avut mereu un singur vis: să zboare. Şi, în cele din urmă, a zburat. Cea mai ambiţioasă provocare a fost temerara tentativă de a trece în zbor peste Carpaţi. Din păcate, această dorinţă a lui Aurel Vlaicu nu s-a împlinit şi acest destin valoros a fost frânt prea timpuriu”, ne-a declarat deputatul PSD Viorel Salan, secretarul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, prezent la eveniment.
“Pentru noi, românii, Aurel Vlaicu a fost și va rămâne pentru totdeauna un geniu al aviației românești. Nu l-am uitat şi îl cinstim în continuare. Ca o recunoaştere a meritelor sale, azi, îi poartă numele Aeroportul Inter­naţional Băneasa, Liceul teoretic din Orăştie, Liceul tehnologic din Lugoj, Şcoala Gimnazială din Feteşti, o stradă din Bucureşti, o localitate din judeţul Mureş şi lista poate continua încă mult timp. Aurel Vlaicu a fost unul dintre românii care şi-a urmat visul cu multă pasiune, perseverenţă şi determinare. Viaţa lui rămâne în continuare un destin exemplar şi un model pentru tinerii de azi”, a adăugat el.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.