Violatorul recidivist a obţinut reducerea pedepsei

Maximilian Gânju

”Fonici” va sta după gratii cu circa şapte luni mai puţin după ce a făcut o contestaţie care i-a fost admisă de instanţa de judecată. Individul a fost condamnat la aproape nouă ani de temniţă pentru viol.

Radu Fonea (foto) (57 de ani) şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în spatele gratiilor, fiind condamnat pentru diferite infracţiuni, dar mai ales pentru viol.
Individul abia scăpase din puşcărie unde a executat o pedeapsă pentru viol, când a recidivat. A fost condamnat de Judecătoria Petroşani la o pedeapsă de şase ani şi 957 de zile închisoare, însă a contestat sentinţa. Magistraţii din Aiud, localitate unde recidivistul îşi execută sentinţa, au constatat ca fiind executate din pedeapsa de şase ani şi 957 zile de închisoare un număr suplimentar de 228 zile închisoare corespunzătoare perioadei 2012 –2017. Ca urmare, acestuia i s-au redus zilele respective din actuala pedeapsă.
Infracţiunea de viol comisă de Fonea, la scurt timp după ce a fost eliberat din puşcărie, a avut loc la începutul anului. ”Fonici” a abuzat sexual o petroşăneancă, după ce individul s-a împrietenit cu fratele acesteia la o crâşmă. Au continuat petrecerea la fratele victimei şi spre dimineaţă s-a făcut că pleacă spre casă. A văzut că sora amicului de pahar a rămas singură şi a intrat peste ea în locuinţă. Cu un cuţit a obligat-o să-i satisfacă poftele sexuale şi apoi a jefuit-o. A fost prins de poliţişti după circa o săptămână şi nu şi-a recunoscut faptele. Individul a stat în închisoare în total 21 de ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.