Violator condamnat în Grecia, prins la Ilia

7 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Bărbatul era dat în urmărire internaţională şi a fost prins de poliţiştii hunedoreni în comuna Ilia. Fusese condamnat definitiv la 17 ani de temniţă în Grecia, pentru că a sechestrat o femeie şi apoi a violat-o.

Individul a fugit imediat ca mandatul emis de magistraţii eleni să fie pus în aplicare şi a venit în România, la noi în judeţ, crezând că va reuşi să se ascundă. Faptele pentru care a fost condamnat definitiv de autorităţile din Grecia au fost comise în 2010, însă mandatul internaţional a fost emis de greci zilele trecute. Poliţiştii hunedoreni au aflat că individul s-ar ascunde în judeţ şi în urma unei acţiuni au reuşit să-l captureze.
”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au derulat o acţiune pe raza comunei Ilia, în scopul depistării şi prinderii persoanelor faţă de care instanţele de judecată au emis mandate de executare a pedepsei închisorii. În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat un bărbat de 63 de ani, din judeţul Braşov, faţă de care, la data de 04.05.2020, autorităţile judiciare din Grecia au emis un mandat european de arestare. Bărbatul a fost condamnat definitiv, de o instanţă de judecată din Grecia, la o pedeapsă de 17 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, fapte comise pe teritoriul acestui stat, în 2010”, a informat I.P.J. Hunedoara.
Urmăritul a fost dus la sediul I.P.J. Hunedoara şi audiat prin videoconferinţă de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care au emis ordonanţă de reţinere faţă de acesta. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia vor decide dacă-l trimit în arest preventiv până la judecarea procesului privind extrădarea în Grecia, pentru executarea pedepsei. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal. Ce se întâmplă cu contractele jucătorilor din Liga a 3-a

O altă temă a discuţiilor recente pe care le-a avut Federaţia Română de Fotbal cu reprezentanţii din Liga a 3-a...

Competiţiile naţionale de baschet, în prag de anulare?

În condiţiile în care baschetul românesc nu beneficiază de puterea financiară şi infrastructura necesară pentru reluarea campionatului naţional, posibilitatea ca...

Europenele de înot de la Budapesta, amânate pentru anul viitor

Federaţia Europeană de Nataţie a decis să amâne pentru anul viitor, Campionatele Europene de înot pentru seniori de la Budapesta.

Închide