Fotbal. Ce se întâmplă cu contractele jucătorilor din Liga a 3-a

7 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

O altă temă a discuţiilor recente pe care le-a avut Federaţia Română de Fotbal cu reprezentanţii din Liga a 3-a a fost situaţia contractelor jucătorilor, deoarece în situaţia în care un jucător îşi termină contractul la 30 iunie, acesta devine liber de contract, însă are posibilitatea de a negocia cu clubul prelungirea prin act adiţional până la terminarea sezonului actual.

În varianta în care un jucător care a ajuns la final de contract pe 30 iunie şi a semnat deja cu un alt club cu începere de la 1 iulie, acesta poate evolua în continuare pentru echipa la care a fost dacă se îndeplinesc două condiţii: fotbalistul şi clubul actual să ajungă la un acord pentru prelungirea contractului până la finalul sezonului sau între clubul la care a activat şi cel la care urmează să activeze după data de 1 iunie să existe un acord.
Situaţia e valabilă şi pentru jucătorii care sunt împrumutaţi până pe 30 iunie. La fel, clubul cedent trebuie să îşi dea acordul pentru a continua la clubul cesionar cel puţin până la finalul actualului sezon.
În situaţia în care clubul şi jucătorul nu se înţeleg în privinţa actului adiţional până la sfârşitul sezonului, FRF nu poate obliga jucătorii să semneze acte adiţionale, dar nici nu le va permite să se legitimeze la alt club decât după terminarea actualului sezon, care, dacă va începe, se va termina spre sfârşitul lunii iulie.
S-a mai stabilit ca în situaţia în care jucătorul are contract semnat cu un alt club de la 1 iulie şi nu îşi dă acordul ca acesta să evolueze până la sfârşitul sezonului pentru vechiul club, atunci are obligaţia de a plăti jucătorul respectiv chiar dacă nu îl poate legitima şi folosi în etapele rămase de disputat din actualul sezon. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Competiţiile naţionale de baschet, în prag de anulare?

În condiţiile în care baschetul românesc nu beneficiază de puterea financiară şi infrastructura necesară pentru reluarea campionatului naţional, posibilitatea ca...

Europenele de înot de la Budapesta, amânate pentru anul viitor

Federaţia Europeană de Nataţie a decis să amâne pentru anul viitor, Campionatele Europene de înot pentru seniori de la Budapesta.

Simulator de vâslit nou la LPS Cetate Deva

Bucurie mare la secţia de kaiac-canoe a LPS Cetate Deva, după ce, cu eforturi deosebite, recent, unitatea sportivă a primit...

Închide