Vioara lui Enescu revine la Deva

28 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Turneul naţional ”Vioara lui Enescu” îşi continuă călătoria pe scenele din Ro­mânia, cu un recital exclusiv Beet­hoven. Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, la ora 19:00, va ajunge la Deva, în Sala ”Pro Arte” a Colegiului Naţional ”Decebal”.
Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” vă invită la un recital de excepţie. În Anul Inter­naţional Beethoven, care marchează 250 de ani de la naşterea compo­zitorului, Gabriel Croitoru – violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioa­ra Guarneri, pe care a cântat George Enescu, şi pianistul Horia Mihail vin în faţa pu­blicului devean cu trei sonate emble­matice pentru vioară şi pian ale Titanului de la Bonn: Sonata nr. 1 în Re major, op. 12; Sonata nr. 5 în Fa major, op. 24 – Sonata primăverii şi Sonata nr. 8 în Sol major, op. 30.
După mai bine de un secol de când George Enescu călătorea prin ţară cu vioara sa, susţinând concerte în scopuri caritabile, violo­nistul Gabriel Croitoru străbate România lăsând magnificul instrument să-şi continue nobila misiune pentru care a fost creat. Cine nu a auzit încă acordurile impunătoare ale viorii lui Enescu, supranumită ”Catedrala”, are ocazia să le asculte pe 7 noiembrie, la Deva.
Intrarea la spectacol se face pe bază de invitaţii. Invitaţiile se pot ridica de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00.Informaţii suplimentare şi rezervări se pot obţine la numărul de telefon 0354.408.907.
Evenimentul se desfăşoară cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel naţional, pe perioada stării de alertă, pentru preve­nirea răspândirii noului virus. (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Insemex Petroşani, medaliat la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii ,,Traian Vuia”

Magdalena Şerban Unul dintre cele mai importante eve­nimente din ţara noastră, Salonul Inter­naţional de Invenţii şi Inovaţii ,,Traian Vuia” de...

Octavian Belu şi Mariana Bitang, declaraţi cei mai de succes antrenori din lume

Octavian Belu şi Mariana Bitang (foto), care au pregătit echipa feminină de gim­nas­tică a României, cu care au câştigat cinci...

Se acordă premiile sportivilor fruntaşi în anul 2019

Direcţia pentru Tineret şi sport Hu­nedoara a­ anunţat că vineri va oficia pre­mierea sportivilor, tehnicienilor şi a clu­burilor care au...

Închide