Vioara lui Enescu revine la Deva

Turneul naţional ”Vioara lui Enescu” îşi continuă călătoria pe scenele din Ro­mânia, cu un recital exclusiv Beet­hoven. Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, la ora 19:00, va ajunge la Deva, în Sala ”Pro Arte” a Colegiului Naţional ”Decebal”.
Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” vă invită la un recital de excepţie. În Anul Inter­naţional Beethoven, care marchează 250 de ani de la naşterea compo­zitorului, Gabriel Croitoru – violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioa­ra Guarneri, pe care a cântat George Enescu, şi pianistul Horia Mihail vin în faţa pu­blicului devean cu trei sonate emble­matice pentru vioară şi pian ale Titanului de la Bonn: Sonata nr. 1 în Re major, op. 12; Sonata nr. 5 în Fa major, op. 24 – Sonata primăverii şi Sonata nr. 8 în Sol major, op. 30.
După mai bine de un secol de când George Enescu călătorea prin ţară cu vioara sa, susţinând concerte în scopuri caritabile, violo­nistul Gabriel Croitoru străbate România lăsând magnificul instrument să-şi continue nobila misiune pentru care a fost creat. Cine nu a auzit încă acordurile impunătoare ale viorii lui Enescu, supranumită ”Catedrala”, are ocazia să le asculte pe 7 noiembrie, la Deva.
Intrarea la spectacol se face pe bază de invitaţii. Invitaţiile se pot ridica de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00.Informaţii suplimentare şi rezervări se pot obţine la numărul de telefon 0354.408.907.
Evenimentul se desfăşoară cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel naţional, pe perioada stării de alertă, pentru preve­nirea răspândirii noului virus. (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.