Insemex Petroşani, medaliat la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii ,,Traian Vuia”

Magdalena Şerban

Unul dintre cele mai importante eve­nimente din ţara noastră, Salonul Inter­naţional de Invenţii şi Inovaţii ,,Traian Vuia” de la Timişoara, a fost organizat de Societatea Inventatorilor din Banat, în sistem online, în perioada 13-15 octombrie 2020. În urma paricipării, reprezentanţii In­stitutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani au câştigat patru medalii de aur, una de argint şi una de bronz.
Ediţia din acest an, ajunsă la numărul al VI-lea, a fost o adevărată provocare pentru organizatori, ţinând cont că dacă în 2019 au fost prezentate 300 de invenţii din 22 de domenii din ţară şi din străinătate, cu multe prototipuri şi produse comerciale, în 2020 au fost 432 de exponate, din şase ţări. După prezentarea online a lucrărilor, făcută de către autori, acestea au fost expuse în intervalul 13 -15 octombrie 2020 în cadrul Salonului de la Timişoara. Dată fiind situaţia pandemică, a fost pus la dispoziţie un preambul al manifestării ştiinţifice, în data de 7 octombrie.
,,Lucrările noastre care au adus medalii de aur sunt Stand pentru determinarea temperaturii de autoaprindere Ti a lichidelor inflamabile cu vâscozitate ridicată, Stand de determinare a produşilor de reacţie generaţi de materiale solide combustibile, Metodă de prevenire a combustiilor spontane în minele de cărbune şi depozite de suprafaţă, prin termografie aplicată în industria ex­tractivă, precum şi Sistem de monitorizare şi înregistrare continuă a parametrilor exploziilor de gaze. De asemenea, Stand de încercări pentru testarea rezistenţei la temperatură şi inflamabilitate a aparatelor izolante cu circuit deschis a fost apreciată cu argint, iar ”Stand pentru aprinderea at­mosferei explozive praf/aer prin descărcări electrostatice capacitive a primit bronzul. Felicit toţi participanţii, iar colegilor mei le mulţumesc pentru seriozitate şi implicare, medaliile obţinute certificându-ne poziţia pe care o ocupăm în domeniul inventicii. Obiec­tivul nostru major rămâne salvarea vieţilor celor care muncesc în medii periculoase” , a afirmat dr. ing George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă. Mai trebuie precizat că juriul a fost alcătuit din inventatori şi cer­cetători spe­cializaţi pe fiecare domeniu abordat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.