Vinovaţii exploziei de la EM Uricani, pedepse cu suspendare

5 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

În tragedia de la EM Uricani şi-au pierdut viaţa cinci mineri, iar ancheta a indicat patru persoane responsabile pentru producerea accidentului. Instanţa de fond a pronunţat pedepsele în cazul celor patru şefi, însă soluţia nu este definitivă.

Explozia care a luat cinci vieţi s-a produs în subteranul EM Uricani în februarie 2011, iar după aproape un an de cercetări, procurorii au identificat patru responsabili, aceştia fiind judecaţi pentru ucidere din culpă. Astfel, Aurelian Ciucă şi Florin Nicuşor Moga au fost condamnaţi la patru ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, iar Claudiu Butari a primit o pedeapsă de de trei ani şi şase luni de închisoare, tot cu suspendare. Cea mai mică pedeapsă a primit-o Florinel Moldovan, respectiv trei ani de închisoare tot pentru ucidere din culpă, cu suspendare.
Instanţa a mai decis, pentru cei patru inculpaţi, încetarea procesului penal pentru infracţiunile la sănătatea şi securitatea în muncă pe motiv că s-au prescris.
Alături de Compania Naţională a Huilei vor trebui să plătească despăgubiri în valoare de 900.000 de lei. Părţile din dosar pot ataca soluţia instanţei de fond cu apel. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Acte de vandalism în municipiul Deva

În dimineaţa zilei de 5 iunie, într-un cartier din Deva, mai multe containere din plastic, pline cu deşeuri menajere, au...

CS Hunedoara, cu gândul la barajul de promovare

Echipa din municipiul de pe Cerna, CS Hunedoara, a încheiat campionatul cu un total de 77 de puncte, realizate din...

S-a stabilit noul program competiţional, la fotbal

Comitetul Executiv al FRF a aprobat calendarul competiţional pentru viitorul sezon din Liga 2 şi 3. Eşalonul secund, din care...

Închide