www.mesagerulhunedorean.ro

Viiturile au făcut prăpăd la Ohaba şi Şerel

04 Inundatii ohabaMaximilian Gânju

O rupere de nori a provocat dezastru în localitatea Ohaba Ponor, 10 gospodării fiind inundate, iar culturile agricole distruse în mare parte. Viitura a fost atât de puternică încât a scos cartofii plantaţi de localnici în câmp.
Un pârâu care s-a colmatat a ieşit din matcă şi a provocat dezastrul, iar 10 gospodării au fost inundate. Oamenii spun că pentru amenajarea şi decolmatarea pârâului au fost alocaţi bani din bugetul comunei Pui, însă nu s-a făcut nimic. Pompierii din Petroşani şi Baru Mare se luptau ieri să scoată apa din casele oamenilor, însă misiunea lor a fost extrem de dificilă.
„Zece gospodării au fost afectate, iar una foarte tare, în sensul că apa şi nămolul au fost de circa un metru în locuinţă. Noi am acţionat cu trei motopompe, o autospecială de apă şi 18 subofiţeri şi un ofiţer, dar a dat încă o ploaie şi apa a crescut din nou“, a declarat comandatul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, Adrian Avram. Militarii din Valea Jiului şi postul subordonat de la Baru Mare au lucrat toată noaptea de luni spre marţi şi în localitatea Şerel din ţara Haţegului, unde o rupere de nori a format o viitură care a lovit satul. Mai multe animale au fost înecate de şuvoaie, iar fântânile, curţile şi beciurile caselor au fost inundate de apă şi nămol.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.