Videanu anunţã schimbãri la şefia CNH

20 iunie 2009 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie
05 videanu2
Dana Istudor
 
Compania Naţională a Huilei Petroşani va fi monitorizată în fiecare săptămână de o comisie a Ministerului Economiei, iar luni, directorul general va afla dacă pleacă sau rămâne în funcţie, a declarat, ieri, la Petroşani, ministrul Economiei şi Comerţului, Adriean Videanu (foto). Surse din cadrul CNH susţin că Nicolae Drăgoi va fi înlocuit din funcţie de unul dintre adjuncţi, Constantin Jujan.

L-a nemulţumit managementul
Potrivit ministrului Videanu, care s-a întâlnit cu membrii Consiliului de administraţie al CNH, dar şi cu sindicaliştii minerilor, managementul actualului director al Companiei este nemulţumitor, iar luni urmează să se ia o decizie dacă va fi menţinut sau eliberat din funcţie. Compania Huilei din Petroşani este în declin, iar sindicatele, cât şi oficiali de la vârful instituţiei anticipează ca în luna august, minerii să nu-şi mai primească salariile, din cauza lipsei de lichidităţi. „Asupra conducerii executive a CNH, vom lua o decizie peste două zile. Nu sunt mulţumit că s-a aşteptat mult prea mult, mai ales într-o situaţie de criză. Un manager trebuie să găsească soluţii. Din păcate, la CNH trebuie mai multă dinamicitate, mai multă implicare. Sper ca de luni să intrăm în normalitate”, a declarat ministrul.

Altă vizită, în iulie
Oficialul amintit a anunţat că va mai face în luna iulie o vizită în Valea Jiului, împreună cu ministrul Finanţelor, pentru a găsi „cele mai bune soluţii pentru demararea programului investiţional, care să ducă la creşterea productivităţii CNH”. În ceea ce priveşte lipsa bugetului de venituri şi cheltuieli al Companiei pentru anul 2009, lucru indicat de sindicate ca fiind una dintre cauzele lipsei programului investiţional, ministrul Economiei susţine că de vină sunt unele dispute dintre ministerul pe care îl conduce şi Ministerul de Finanţe.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. MARCEL SANUDLESCU spune:

  RUSINE RUSINE CA VIN CEI CU BORDURILE SA II INVETE MINERIT PE SPECILIASTII DIN VALE

  PDL trebuie sa aiba 600.000 de euro ca sa poate rezolva o problema ???
  RUSINE MONICA RIDZI

  OAMENII DIN VALE NU AU CE PUNE PE MASA, TE-AU VOTAT SA II AJUTI NU S AITI BATI JOC DE TOTI
  RUSINE RUSINE PDL

 2. calu spune:

  Videanu este el insusi in incompetent la ministerul pe care il coordoneaza.Dupa 6 luni de guvernare rezultatele ministerului sint catastrofale , ca dealtfel a intregului guvern. Videanu si intregul guvern ar trebui sa demisioneze impreuna cu multi directori de companii nationale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ştiri – 20.06.2009

Poliţia municipiului Lupeni a fost sesizată de o pensionară, Ana M., de 61 de ani, din localitate, că soţul ei,...

Să ne cunoaştem patria…

Nici nu bănuiţi ce efecte pozitive pot avea lucrările la drumuri, cele care duc la blocaje de circulaţie. Zilele trecute,...

Cultul Soarelui la geto-daci

Pentru cine cutreieră pentru prima oară zona Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina, peisajul devine deosebit de încântător prin varietatea reliefului montan,...

Închide