Victorie cu „europenele” pentru bilete în „play-off”

Ciprian Marinuţhandbal

Handbalistele de la CSM Cetate Deva întâlnesc, azi, acasă, formaţia U. Jolidon Cluj, ultima reprezentantă a Ligii Naţionale feminine în ediţia 2013-2014 a cupelor europene.
Trupa lui Ioan Băban are doar varianta victoriei pentru a mai putea transpune în realitate planurile de calificare în play-off. Devencele au primit un ajutor nesperat şi de la Universitatea Neptun Constanţa, care în primul joc al etapei a învins HC Zalău, cu un surprinzător scor de 16-21, astfel că se pot apropia la doar trei puncte de locul şase.
Obligate să câştige
Misiunea formaţiei devene va fi însă dificilă, întrucât „U” Jolidon este una dintre echipele „sudate” şi omogene ale campionatului, având şi jucătoare experimentate şi tinere valoroase. Trupa de pe Someş se prezintă la Deva după o victorie categorică în Cupa EHF, obţinută duminică, în Turcia, în dauna echipei la Cankaya Belediyesi Ankara (Turcia), 34-22, în prima manşă a optimilor de finală. Cum însă pentru performanţă trebuie să demonstreze că au valoare, Marian Muntean, preşedintele grupării devene, aşteaptă ca echipa sa să îşi demonstreze în o dată forţa şi capacitatea de a câştiga.  „Ne propunem să câştigăm toate meciurile de acasă. Aşa că îmi doresc o victorie, cu atât mai mult cu cât rezultatele înregistrate, în celelalte jocuri, ne sunt favorabile. Sper ca fetele să aibă atitudinea din meciurile trecute şi să învingem. Contăm şi pe sprijinul suporterilor”, a spus Marian Muntean. Din păcate, Cetate nu se va putea baza în acest joc pe Dunja Tasici, accidentată serios la ligamentele genunchiului drept, în meciul cu HCM Baia Mare.
Partida dintre CSM Cetate Deva şi „U” Jolidon Cluj este programată azi, de la ora 17.45 şi va fi arbitrată de Bogdan Ştark (Bucureşti) şi Romeo Ştefan (Ploieşti). Jocul va putea fi urmărit, în direct, pe Digisport 2. Intrarea publicului este gratuită.
Programul etapei a XIV-a:
CSM Cetate Deva – „U” Jolidon Cluj
Corona Braşov – U. Neptun Constanţa
HC Zalău – HC Rm. Vâlcea
HCM Roman – CSM Ploieşti
CSM Bucureşti – HCM Baia Mare
SCM Craiova – HC Dunărea Brăila

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare