Are doar varianta victoriei

Ciprian Marinuţ11 x 1 dobondi in bun

Pugilistul Sorin Dobondi (foto), legitimat la CSS Hunedoara, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial „Ucraina 2013”, este obligat să câştige „Cupa României” care a început ieri la Brăila, pentru a putea participa la competiţiile internaţionale din acest an. Misiunea pugilistului antrenat de Ilie Captari nu e deloc simplă, întrucât el a trecut la o categorie de greutate superioară şi unul dintre cei opt adversari de la categoria sa are pretenţii declarate la trofeu.
Obligat să câştige
Sportivul numărul doi al judeţului Hunedoara în anul 2013, Sorin Dobondi, porneşte şi în acest an pe drumul performanţei. După doar o lună de antrenamente în Centrul Olimpic de Tineret de la Reşiţa, pugilistul de la CSS Hunedoara e obligat să îşi demonstreze încă o dată valoarea la Cupa României, care a început ieri la Brăila. Competiţia este una deosebit de importantă, întrucât Federaţia Română de Box a decis ca rezultatele să conteze ca criteriu de selecţie pentru Lotul României care va participa la Campionatele Mondiale de juniori I, programate în luna aprilie la Sofia. În acest context, Sorin Dobondi are doar varianta victoriei la categoria 60 de kilograme la care a „urcat” din acest an, după ce anul trecut a boxat la categoria 57. Pugilistul hunedorean a fost cap de serie la tragerea la sorţi de ieri, însă al doilea favorit al categoriei, Mustafa Arsene (Farul Constanţa) este şi el component al Centrului Olimpic de la Brăila şi are pretenţii la trofeu. „Sorin se prezintă bine din punct de vedere fizic, deşi mai are de dat jos unu-două kilograme pentru a intra în limitele categoriei. Am avut câteva zile de pregătire împreună şi, pentru că vorbim aceeaşi limbă, am reuşit să punem la punct şi tactica şi strategia de concurs. Nu va fi simplu cu nici un adversar, iar cu Mustafa Arsene va fi chiar dificil. Însă, pentru a rămâne pe drumul performanţei şi a ajunge la competiţiile internaţionale importante, Sorin trebuie să câştige trofeul. Eu am încredere în el, deşi în 2012 şi Mustafa Arsene a ocupat tot locul cinci la Campionatul European, la fel ca şi Sorin”, a spus antrenorul Ilie Captari. Sorin Dobondi a fost singurul pugilist român medaliat la Campionatele Mondiale de juniori disputate în 2013 în Ucraina. Graţie acestei performanţe, el s-a situat pe locul doi în clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului trecut.
Sub ochii preşedintelui
Peste 100 de pugilişti din ţară, cu vârste de 17-18 ani, participă de ieri, 5 februarie, până duminică, la Brăila, la întrecerile Cupei României la box masculin pentru tineret. La concurs, participă şi componenţii celor două Centre Naţionale Olimpice de box pentru juniori şi tineret, de la Reşiţa şi Brăila, iar printre cei care vor urmări evoluţia tinerilor pugilişti se vor afla preşedintele FR Box, Leonard Doroftei, şi cei doi vicepreşedinţi, Vasile Cătea şi Francisc Vaştag. Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Municipal Brăila, sub egida Federaţiei Române de Box, la 10 categorii de greutate: 46-49 kg, 52 kg, 56 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg şi +91 kg. Galele concursului sunt găzduite de sala de jocuri a CSM Brăila, iar întâlnirile din finale sunt programate sâmbăta, începând cu ora 18:00, la patinoarul de la Promenada Mall.

2 comentarii la „Are doar varianta victoriei

  • 6 februarie 2014 la 15:34
    Permalink

    Hai Sote !!!

  • 7 februarie 2014 la 14:52
    Permalink

    Sigur are sanse Dobondi. Succes. Este bine sa va mai informati,sut doar 77 sportivi!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare