Victoria noilor achiziţii

27 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11x 2 lintaru

Ciprian Marinuţ

 Mureşul Deva a obţinut primul succes în meciurile amicale de verificare din această vară, 2-0 cu nou-promovata Fortuna Covaci, graţie golurilor reuşite de doi jucători aflaţi în probe.

 Pe drumul bun
Antrenorul Gică Barbu a schimbat formula de joc faţă de cea folosită la eşecul din primul amical, scor 1-3 cu FC Bihor, iar Mureşul a făcut un pas înainte în partida test cu echipa patronată de fiul fostului arbitru internaţional, Grigore Macavei. Cu opt jucători din vechea gardă şi cu trei fotbalişti aflaţi în probe în primul 11, formaţia deveană a fost vioara întâi a meciului de sâmbătă, de pe Stadionul Cetate, şi a dispus de nou-promovata Fortuna Covaci cu 2-0. Dincolo de scor şi de canicula care a afectat meciul, marele câştig al Mureşului a fost evoluţia noilor achiziţii, fiind evident că fundaşul Bălu şi mijlocaşul Spătaru (foşti Forex Braşov) au reuşit să convingă. S-a mişcat bine şi cu talent, şi atacantul Bajko, iar Sătmar şi J. Vajda au fost siguri şi limpezi la mijlocul terenului, astfel că Mureşul a controlat jocul fără probleme, în contextul în care replica Fortunei a fost modestă. Scorul a fost deschis de Spătaru (34), care a scăpat singur în careu şi a şutat imparabil, după ce Bajko a deviat cu capul pe spate o diagonală a lui Lintaru.

 Un veteran şi doi juniori
Scenariul reprizei secunde a fost similar cu cel al primei părţi, cu Mureşul la cârma jocului, doar că acum, în evidenţă au ieşit alţi trei jucători aflaţi în probe. Juniorii Grigorie şi Bogman de la Şcoala „Gică Popescu“ au avut un randament bun pe banda dreaptă, iar veteranul Marcel Şandor (fost antrenor – jucător la CFR Simeria) a demonstrat că ştie fotbal, pe banda stângă. De altfel, doi dintre cei trei au semnat şi faza golului doi: Şandor a centrat de pe extremă, iar Bogman (74) a reluat cu capul din plonjon de la şapte-opt metri şi l-a învins pe portarul advers. Partida revanşă se va disputa miercuri la Covaci.

 Mureşul Deva – Fortuna Covaci 2-0 (1-0)
Au marcat: Spătaru (34) şi Bogman (74)
Mureşul: I. Pârvu – Bălu, Dosan, Pistol, Salamon – Lintaru, Golguţ (‘30 – Sătmar), J. Vajda, Spătaru – E. Vajda, Bajko. Antrenor: Gheorghe Barbu. Au mai jucat: Horvath – A. Bud, Grigoruţă, Suciu, Bogman, Şandor.
Fortuna Covaci: Smaranda – Miheţ, Situwe, Ionilă, Purda – Lungu, Trandu, Brazazovan, Gherman – Dârvaru, Mohamed. Antrenor: Remus Steop.

 Jiul are „întăriri” de la Liga I
Dan Gogoşoiu, Alin Buleica, Dragoş Stoiu şi Alexandru Mirescu au fost împrumutaţi de către Universitatea Craiova grupării Jiul Petroşani, pentru un sezon. Gogoşoiu a făcut pregătirea în această vară cu echipa mare a Universităţii Craiova, pentru care, în sezonul trecut, a jucat în patru partide în prima ligă. Mirescu, Gogoşoiu şi Stoiu au terminat în această vară junioratul, în timp ce Buleica mai are un an de juniorat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Racea, „regină” la FOTE

Gimnasta Amelia Racea (foto) de la C.N.S. „Cetate” Deva a urcat pe podium în toate cele şase probe la care...

A sechestrat echipajul de la Ambulanţã

Un echipaj de la Ambulanţa Petroşani a fost sechestrat, vineri după-amiază, într-un apartament din Aninoasa.

Teribilismul a bãgat în spital patru tineri

Un tânăr care avea permisul de conducere suspendat s-a urcat la volanul unui BMW şi a vrut să-şi impresioneze prietenii...

Închide