Sport

Victor Leu candidează pentru Biroul Federal al F.R. Box

11-Victor-Leu-8671Ciprian Marinuţ

Hunedoreanul Victor Leu (foto) este unul dintre cei 22 de candidaţi eligibili pentru un post de membru în Biroul Federal al Federaţiei Române de Box, a anunţat, ieri, site-ul oficial al forului naţional. Alegerile pentru Biroul Federal vor avea loc în data de 14 ianuarie în paralel cu cele pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box. Mihai Leu, primul român campion mondial la profesionişti, consideră că toţi cei patru candidaţi la funcţia de preşedinte al FRB au plusuri şi minusuri, astfel că lupta va fi strânsă.

Apără interesele boxului românesc
Conform comunicatului FRB, pentru un post de membru în Biroul Federal s-au înscris şi sunt eligibili 22 de candidaţi care vor concura pentru 15 posturi. Alături de Victor Leu, pe lista celor ce concurează pentru această funcţie se mai află Robert Băeatu, Mădălin Bîrdeanu, Ioan Desmirean, Ilie Dragomir, Claudiu Filip, Ion Glăvan, Gheorghe Iancu, Vasile Lazăr, Adrian Lăcătuş, Bogdan Marian Manole, Bogdan Marinescu, Constantin Martiniuc, Ion Moroiţă, Napoleon Gheorghe, Ionel Orzoi, Viorel Ploscă, Ion Romaniuc, Gheorghe Simion, Florin Stan, Titi Tudor, Matei Toma. Victor Leu a precizat că a fost propus pentru acest post de antrenorul Ilie Captari, de la CSS Hunedoara, şi că dacă va fi ales va apăra interesele boxului românesc şi implicit a celui hunedorean. „Antrenorul Ilie Captari şi alţi oameni din boxul românesc mi-au propus să candidez pentru un post în Biroul Federal. Am acceptat, pentru că la nivel de Federaţie sunt foarte multe de rezolvat. Trebuie stabilitate, e nevoie de un buget şi de lămurirea situaţiei datoriilor. Dacă voi fi ales, voi lupta pentru interesele boxului din România”, a precizat Victor Leu, pentru Mesagerul Hunedorean.

Patru candidaţi puternici
Pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, au fost validate candidaturile lui Vasile Cîtea, Mihai Craiu, Mihai Lauruc şi Marian Simion. Fostul campion mondial Adrian Diaconu îşi depusese şi el candidatura, dar aceasta nu a fost validată pentru alegerile din 14 ianuarie. Şase candidaturi au fost înregistrate pentru funcţia de preşedinte: Vasile Cîtea, Nicolae Constantinescu, Niculae Iancu, Silviu Mureşan şi Alec Năstac. Hunedoreanul Mihai Leu, primul român campion mondial la profesionişti, consideră că toţi cei patru candidaţi la funcţia de preşedinte au plusuri şi minusuri şi precizează că important va fi ca ei să devină parteneri ai unei echipe după alegeri. „Îi cunosc pe toţi foarte bine şi consider că toţi au plusuri şi minusuri. Vasile Cîtea este un fost boxer cu care am şi fost coleg de cameră în unele cantonamente la lotul naţional, aşa că ştie boxul ca pe propriile sale mănuşi. Mihai Craiu este un om de afaceri de succes, pasionat de box şi de performanţă. Mihai Lauruc este de mai mult timp un prieten al boxului şi boxerilor pe care i-a ajutat financiar în pregătire, i-a susţinut la competiţii şi i-a premiat pentru medaliile obţinute. Marian Simion este un nume greu al boxului românesc, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Lupta va fi strânsă, dar indiferent cine va câştiga, va fi important să-şi facă o echipă solidă după alegeri şi să colaboreze chiar şi cu contracandidaţii pentru binele boxului românesc. Am avut şi eu propuneri de a candida, dar nu am vrut să mă implic”, a afirmat Mihai Leu. Vasile Cîtea a fost vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, Mihai Craiu a fost preşedinte de onoare al federaţiei, Mihai Lauruc a fost antrenorul lui Lucian Bute la amatori, în perioada 1999-2003, iar Marian Simion a câştigat medalia de bronz la JO de la Atlanta 1996 şi cea de argint la JO de la Sydney 2000, fiind campion mondial la semimijlocie în 1999. El a activat şi ca antrenor al lotului naţional de box.
Adunarea Generală extraordinară de alegeri este programată pentru data de 14 ianuarie, ora 11,00, la Hotel „Sport” din cadrul Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu”. Leonard Doroftei a demisionat în data de 13 noiembrie, după trei ani de la alegerea sa ca preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura