www.mesagerulhunedorean.ro

Gânduri de performanţă la început de an

11 x 2 gimnastica beluCiprian Marinuţ

Componentele Lotului Naţional de Gimnastică al României, din care fac parte şi patru sportive de la CNS „Cetate”, au început deja pregătirile pentru concursurile internaţionale din 2016. Gimnastele îşi doresc un an mai bun în care să îşi ia revanşa după ratările din 2015, se arată pe pagina oficială de Facebook a Lotul de Gimnastică Feminină a României.

Optimism şi dorinţe de revanşă
Anul 2015 n-a fost un an prea fericit pentru gimnastele tricolore, fiind pentru prima dată în istorie când echipa feminină a României a ratat calificarea directă la Jocurile Olimpice. Însă în 2016, fetele vor „să îşi ia revanşa, să treacă peste toate obstacolele şi să îşi îndeplinească visul de  calificare la Rio!” se arată pe pagina oficială de Facebook a Lotului de Gimnastică Feminină a României. „În 2016 îmi doresc să trec cu bine peste toate concursurile şi să reuşim să facem o echipă valoroasă ca la Jocurile Olimpice din 2012. Vrem să luptăm până la capăt!”, a spus Diana Bulimar, plină de energie. „Vreau ca 2016 sa fie un an prosper şi fără peripeţii”, a adăugat Larisa Iordache. „În 2016 îmi doresc să dau tot ce am mai bun şi să ajut echipa la recalificare”, a completat Anamaria Ocolişan, gimnasta de la CNS „Cetate” Deva. Noi sperăm să li se îndeplinească dorinţele de performanţă şi să aibă parte de un an cu multe medalii. Clubul CNS „Cetate” Deva este reprezentat, în această perioadă, la Lotul Naţional de Anamaria Ocolişan, Laura Jurca, Andreea Iridon şi Andreea Munteanu.

Belu şi Bitang ne pot duce la JO
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a declarat că actuala generaţie de gimnaste are nevoie de antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang, reveniţi la conducerea tehnică a lotului naţional feminin la începutul lunii decembrie. Oficialul COSR a adăugat că a insistat ca cei doi antrenori să rămână în funcţii şi după turneul preolimpic, programat între 16 şi 19 aprilie, la Rio de Janeiro, unde echipa României încearcă să obţină calificarea la JO 2016. „Nu consider că este o revenire, este de fapt o asumare a rezultatelor din ultima vreme. În toată această perioadă când nu s-au implicat în pregătire, cei doi au fost antrenori coordonatori. Din cauza rezultatelor au decis să coboare, din nou, pe saltea, fapt pe care îl salut şi pentru care am militat şi în discuţiile cu preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. Am făcut toate demersurile pe lângă preşedintele FRG astfel încât mandatul celor doi antrenori să nu se întrerupă după turneul preolimpic, aşa cum se preconizează. Această generaţie de sportive, preluată de dânşii din 2010, are nevoie antrenorii Belu şi Bitang. Sunt convins că preşedintele FRG va rezolva şi această problemă şi că vom obţine cele mai bune rezultate la JO de la Rio. Susţinem în continuare activitatea echipei olimpice de gimnastică”, a spus şeful COSR. Acesta şi-a exprimat încă o dată convingerea că se va rezolva cât de curând şi problema premierilor sportivilor, apărută după majorarea de către Guvern a sumelor încasate de componentele echipei naţionale de handbal feminin a României pentru medaliile de bronz cucerite la Campionatul Mondial. „Am făcut toate eforturile instituţionale pentru găsirea unor soluţii legale şi echitabile pentru premierea sportivilor români, cât şi a antrenorilor şi a staff-urilor tehnice. Am găsit înţelegere deplină la Guvern şi cred că se va rezolva, cât de curând, această problemă“, a mai spus Petrache.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.