ActualitateFlash

Viceprimarul Hunedoarei, trimis din nou în judecată de DNA

Cristina Ghenea

Robert Nicolae Dan (foto), viceprimarul municipiului Hunedoara, a fost trimis din nou în judecată de către procurorii anticorupţie, fiind acuzat de achiziţii publice ilegale. Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada 2008-2011, viceprimarul liberal a finanţat din bani publici firmele conduse de soţia şi soacra sa.

Bani direcţionaţi spre firmele familiei  

Peste 100.000 lei au fost direcţionaţi din bugetul Primăriei municipiului Hunedoara către SC Motel Boş SRL şi SC Edar Comdivers SRL, firme administrate de rudele viceprimarului. Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia au stabilit că plăţile au fost făcute după ce Robert Nicolae Dan, profitând de funcţia pe care o ocupă, a dispus ca primăria să efectueze diferite achiziţii publice de la societăţile respective. „În exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de viceprimar al municipiului Hunedoara, inculpatul Robert Nicolae Dan a îndeplinit acte şi a participat la luarea deciziilor prin care s-a realizat direct un folos material pentru soţia  şi soacra sa, asociate şi administratoare unice ale SC Motel Boş SRL Hunedoara, respectiv SC Edar Comdivers SRL, deoarece în baza actelor şi deciziilor la care a luat parte inculpatul, cele două firme au desfăşurat operaţiuni comerciale cu Primăria municipiului Hunedoara, încasând sume de bani din bugetul acesteia“, se arată în comunicatul reprezentanţilor DNA.
Procurorii au pus sechestru asigurator pe unul dintre imobilele viceprimarului, în care acesta a avut deschis un spaţiu comercial, şi au decis trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru conflict de interese.

„Nu am încălcat legea“

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, viceprimarul Robert Nicolae Dan a declarat că totul a început în 2009, în urma unor reclamaţii depuse de persoane rău-intenţionate. „În 2009, s-a dispus neînceperea urmăririi penale, însă în 2011, procurorii au revenit asupra cazului bazându-se pe declaraţiile martorului-cheie al DNA-ului, Ioan Ţiplea. Ca şi în celelalte dosare, însă, declaraţiile acestui om sunt infirmate de toţi ceilalţi martori. Contractele au fost încheiate în urma unei selecţii de oferte, la care au participat mai multe firme şi în plus, în acea perioadă, eu şi soţia mea încă nu eram căsătoriţi. În plus, ţin să precizez că acela care m-a reclamat în acest caz, m-a reclamat şi la Agenţia Naţională de Integritate, şi după cum a afirmat chiar el în faţa instanţei, aflându-se sub jurământ, într-un alt dosar, a primit un răspuns prin care i s-a spus că nu e vorba de conflict de interese“, a precizat Robert Nicolae Dan.
Reamintim că viceprimarul municipiului Hunedoara mai este judecat în alte două dosare de corupţie, alături de primarul Ovidiu Hada şi de doi foşti funcţionari din Primăria Hunedoara. Procesele se află, în prezent, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia şi tot acestei instanţe i-a fost trimis spre soluţionare şi cel de-al treilea dosar.

5 comentarii la „Viceprimarul Hunedoarei, trimis din nou în judecată de DNA

  • dupa ce a furat din cotizatiile organizatiei PSD Simeria vad ca a trecut la un alt nivel…

  • astia tot timpul is nevinovati saracii dar ei de fapt sunt mielusei si nu fac prostii. Hada si acolitii lui, cu totii la puscarie, infractorilor!!!!!!!!!!

  • Sa li se confiste averile si sa fie demiti din sistemul public de la stat,au facut de rusine Hunedoara .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura