ActualitateComunitate

Vețel: Ieri – proiect, azi – investiție în teren

Magdalena Șerban

Conducerea publică din Vețel se bucură de una dintre cele mai bune vești pentru comunitate, și anume faptul că o investiție câștigată prin axa “Anghel Saligny” ia calea ma­te­rializării, fiind parafat contractul de lucrări.

Start
,,Recent, la sediul Primăriei comunei Vețel, am semnat alături de re­pre­zen­tantul legal al societății SC EURO­PEXPRES SRL Alba Iulia, contractul de lucrări pentru execuția proiectului ce pre­vede modernizare de străzi și dru­muri în localitatea Mintia. Valoarea aces­tor lucrărilor este de 9.692.188 de lei.
Durata de execuție este de 12 luni, de la predarea amplasamentului și emi­te­rea ordinului de începere. Obiectivul este finanțat prin intermediul Progra­mului Național de Investiții Anghel Saligny și constituie o altă posibilitate de dezvoltare din bani nerambursabili. De regulă, când se vorbește de dru­muri, automat implică fonduri mari, așa că astfel de demersuri trebuie sus­ți­nute prin axele de finanțare europeană sau gvernamentală, în mod special, pentru a nu pune presiune pe bugetul local ce este folosit pentru scrierea de noi proiecte, întocmirea de studii de fezabilitate, etc, așa încât să putem demara alte investiții”, a punctat Ioan Hențiu, primarul din Vețel. De amintit că prin „Anghel Saligny” s-au alocat pentru localitățile hunedorene bani ce vor duce la realizarea a 157 de obiec­tive, fiind cea mai mare finanțare dată de executiv, județului nostru. Sunt vizate racordarea la sistemele de apă și canalizare, iar zeci de kilometri de drumuri vor fi asfaltate pentru prima dată. Pe această filieră, la nivel național s-au solicitat finanțări totale de peste 137 miliarde lei, cu toate că bugetul schemei s-a ridicat la numai 65,5 de miliarde lei. Lupta a fost aprigă, în concluzie. Dar ceea ce e de remarcat e că prin acest apel, 10 miliarde de euro pleacă în mediul rural.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura