www.mesagerulhunedorean.ro

Vestitul târg de la Pui îşi deschide porţile cu o săptămână mai repede

04 Targ PUI 2014 (2)Magdalena Şerban

Dat fiind faptul că Paştele coincide cu sărbătoarea de 1 Mai, administraţia publică din Pui a decis ca târgul de primăvară să fie organizat în ziua de 23 aprilie, adică în sâmbăta Floriilor.
„În 23 aprilie este tot o sărbătoare, fiind notată în calendarul ortodox prăznuirea Sfântului Mare Muncenic Gheorghe. Am ţinut cont de faptul că Paştele se petrece în familie, acolo unde oamenii se bucură de o masă bogată şi de compania celor dragi. Nu am considerat oportun să-i chemăm la târg, stricând obiceiul creştin. Aşa că am hotărât să-l ţinem mai repede. Invităm comercianţii din toate ramurile să ne aleagă pentru a-şi expune marfa, iar pe localnici şi bineînţeles, pe toţi hunedorenii interesaţi, ba chiar şi pe cei din afara judeţului, îi aşteptăm cu drag la noi în comună”, este invitaţia lansată de Victor Stoica, primarul comunei Pui.
Acesta speră ca vremea să fie frumoasă şi să-i scoată din case pe oameni, pentru un negoţ cu mărfuri care mai de care mai diversificate şi de calitate, pentru a-i satisface pe toţi cei care vin an de an la târgurile din Pui. Pentru că după cum se ştie, aici se organizează două târguri mari: unul în primăvară (1 mai), înainte de a urca oile la munte, iar al doilea, în toamnă (14 octombrie), când se coboară cu oile la vale. Cât priveşte ediţia din toamnă, a rămas stabilită pentru 14 octombrie, aşa cum este tradiţia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.