Veşti bune

11 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Editorial

Deoarece ne-am săturat de scandalurile şi mizeriile din viaţa noastră politică şi fiindcă ne aflăm încă în recesiune economică, o recesiune care îi afectează pe majoritatea dintre noi, ne-am gândit ca astăzi să ne aplecăm  asupra lucrurilor bune care se mai întâmplă pe la noi. Iată, deci, câteva din aceste veşti pe care le publicăm, pentru a vă mai descreţi puţin frunţile.
– Institutul Naţional de Statistică a anunţat că  rata anuală a inflaţiei a coborât pentru a şasea lună consecutiv, de la 5,06  la sută, la 4,96 la sută, nivel care nu a mai fost atins din luna august 2007. Deci, contrar estimărilor unor analişti economici, care au prognozat că inflaţia va creşte, ajungând la finele anului la peste 10 la sută, uite că nu este aşa. 
– România a urcat în topul Deloitte al celor mai mari companii central-europene. Ceea ce înseamnă că numărul companiilor din România prezente în topul Deloitte al celor mai mari 500 de firme din Europa Centrală a crescut, ajungând la 34 în 2009, iar cifra de afaceri a acestora a urcat cu aproape 28 la sută, la 39 miliarde de euro.  Faţă de anul 2007, când Deloitte a lansat acest proiect pe plan regional, numărul companiilor româneşti cu cifre de afaceri de peste un miliard de euro a crescut de la 9, la 14. Totodată, remarcăm intrarea în clasamentul din acest an a două companii cu acţionariat românesc. Aşadar, ceva, totuşi, se mişcă în economia din România.
– Chinezii, persoane oficiale şi din sfera afacerilor, şi-au manifestat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte de investiţii în România, în domeniile infrastructurii, construcţiilor şi turismului, dar şi pentru participarea la proiecte de investiţii în zona Mării Negre. Este o veste foarte bună că chinezii vor să pătrundă mai puternic în România. Dacă s-ar apuca ei să ne facă drumurile, fiţi siguri că în doi ani de zile am avea gata autostrada Nădlac- Bucureşti şi cea de la Cluj la Borş, pe care se tot chinuie să o facă americanii de  la Bechtel. 
– Economia României se va întoarce pe creştere, dacă nu în trimestrul III, aproape sigur în ultimele trei luni, întrucât în ultimul trimestru din anul trecut există un efect de bază, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. De acum, singura direcţie a economiei e în sus. Nu ştiu viteza cu care se va relua, a mai spus guvernatorul Băncii Naţionale. Să dea Dumnezeu să fie aşa cum crede guvernatorul, că dacă nu scăpăm de recesiune, va fi vai de capul nostru cu aşa guvernanţi. 
După cum, desigur, ştiţi,  în acest week-end vor avea loc tradiţionalele manifestări de la Ţebea. Cum peste două luni şi jumătate avem alegerile prezidenţiale, mai mult ca sigur, la mormântul Crăişorului va fi inflaţie de politicieni şi de discursuri demagogice. Ce mai zic, ce gogoşi ne vor servi  candidaţii la preşedinţie şi ceilalţi politicieni ce vor da buluc la Ţebea, veţi afla din ziarul nostru de luni.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
A anunţat că merge în Germania, dar s-a sinucis

Bărbatul înecat, descoperit pe Lacul Maleia din Petrila, avea 42 de ani şi era din localitate. Roţ Petru a fost...

Geoanã, prezent la Ţebea

Mâine, la Primăria comunei Baia de Criş, va avea loc deschiderea Serbărilor Naţionale Ţebea, ediţia 2009. Apoi, duminică, 13 septembrie,...

Manelistul Guţă, suspect că fură apă

Inspectorii SC ApaServ Valea Jiului au descoperit, pe una din proprietăţile familiei căntăreţului de manele, Nicolae Guţă (foto), că există...

Închide