Veşti bune pentru deveni!

23 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

La solicitarea mea, am avut astăzi, la Bucureşti, o întâlnire cu responsabili din Ministerul Energiei, cu privire la soarta Termocentralei Mintia.

Am fost primit de secretarul de stat Doru Vişan, împuternicit al Ministrului Energiei, Anton Anton, pentru a discuta situaţia Termocentralei Mintia şi furnizarea apei calde şi a căldurii pentru deveni în iarna 2019-2020.
I-am prezentat domnului secretar de stat un memoriu cu situaţia concretă: un număr de 4.700 de locuinţe din municipiul Deva, mai multe unităţi de învăţământ, agenţi economici, precum şi Spitalul Judeţean Hunedoara sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.
Toate acestea ar fi rămas fără căldură şi apă caldă, în condiţiile în care activitatea Termocentralei ar fi încetat, aşa după cum se luase în discuţie la nivelul Ministerului Energiei, la un moment dat.
Am discutat şi despre problemele sociale pe care o eventuală sistare a activităţii Termocentralei Mintia le-ar genera pentru cetăţenii Devei.
Ne-a îngrijorat faptul că 700 de angajaţi ai acestei întreprinderi, în majoritate deveni, riscă să rămână fără locuri de muncă iar familiile lor fără suportul financiar!
Concluzia discuţiilor fructuoase de astăzi – şi ţin să-i mulţumesc public domnului secretar de stat Doru Vişan pentru deschidere: devenii racordaţi la sistemul centralizat vor beneficia şi în această iarnă de apă caldă şi căldură de la Termocentrala Mintia!
În paralel, vom face eforturi investiţionale pentru dezvoltarea unui grup de producere a energiei electrice de 400 MW, în cogenerare pe gaz metan.
Până la finalizarea investiţiei, reprezentanţii Ministerului Energiei ne-au asigurat că Termocentrala Mintia va continua să furnizeze agent termic şi apă caldă devenilor.
Mă bucur că am reuşit să dezamorsăm o nouă situaţie de criză, care ar fi afectat viaţa locuitorilor Devei!
Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Viorica Dăncilă este candidatul PSD pentru prezidenţiale!

Ieri, premierul şi liderul PSD, Viorica Dăncilă (foto), a fost desemnată de Comitetul Executiv al partidului candidat la alegerile prezidenţiale...

Autobergamo reia pregătirea pentru noul sezon de futsal

Singura echipă de ligă naţională din judeţul Hunedoara, formaţia de fotbal în sală Autobergamo Deva, s-a aflat mereu printre grupările...

Daniel Martin, al doilea înotător român calificat la Olimpiada de la Tokyo

Înotătorul Daniel Martin (foto) a reuşit să coboare sub baremul olimpic la 100 m spate la Campionatele Mondiale de la...

Închide