Acord de colaborare între MRP şi Liga Studenţilor Români din Străinătate

Una dintre cele mai active şi implicate organizaţii studenţeşti a devenit partener al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Ministrul Natalia-Elena Intotero a semnat astăzi un acord de colaborare cu Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), reprezentată de preşedintele Robert Stredie. LSRS are filiale în 10 ţări cu importante comunităţi de tineri români, între care Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia, Franţa.

Prin acest parteneriat va fi posibilă menţinerea unei legături cât mai strânse cu studenţii români de peste hotare, precum şi promovarea măsurilor prin care Guvernul României îi încurajează pe tineri să revină în ţară la încheierea studiilor.
MRP şi LSRS îşi propun să deruleze proiecte şi acţiuni comune atât pentru păstrarea identităţii româneşti, cât şi pentru promovarea imaginii României în străinătate.
De asemenea, acordul va fi un instrument important pentru diseminarea, în comunităţile studenţilor români de peste hotare, a campaniilor de informare iniţiate de MRP. Prin campanii precum “Informare acasă! Siguranţă în lume!”, tinerii pot afla informaţii despre drepturile şi obligaţiile pe care le au în ţările gazdă, despre riscurile la care se expun odată cu decizia de a studia în afara României, dar şi despre instituţiile cărora li se pot adresa în caz de nevoie.
Ministrul Natalia-Elena Intotero a subliniat că prin documentul semnat astăzi se doreşte şi încurajarea a cât mai multor tineri care îşi doresc să revină acasă, prin identificarea unor oportunităţi de carieră şi de internship în cadrul administraţiei publice, inclusiv în MRP. România are nevoie de experienţa şi de valoarea tuturor tinerilor săi, indiferent de locul unde au ales să îşi finalizeze studiile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Veşti bune pentru deveni!

La solicitarea mea, am avut astăzi, la Bucureşti, o întâlnire cu responsabili din Ministerul Energiei, cu privire la soarta Termocentralei...

Viorica Dăncilă este candidatul PSD pentru prezidenţiale!

Ieri, premierul şi liderul PSD, Viorica Dăncilă (foto), a fost desemnată de Comitetul Executiv al partidului candidat la alegerile prezidenţiale...

Autobergamo reia pregătirea pentru noul sezon de futsal

Singura echipă de ligă naţională din judeţul Hunedoara, formaţia de fotbal în sală Autobergamo Deva, s-a aflat mereu printre grupările...

Închide