<

Veste bună pentru pensionarii români, rezidenţi în alte ţări

17 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

În Monitorul Oficial al României a fost publicată Legea nr.45/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Potrivit actului normativ pensionarii din sistemul public de pensii sunt asiguraţi în sistemul public de asigurări sociale de sănătate din România, chiar dacă nu mai au domiciliul în ţară şi îşi stabilesc reşedinţa pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, al unui stat aparţinând SEE sau al Confederaţiei Elveţiene.

De asemenea, potrivit Legii nr.95/2006, beneficiază de calitatea de persoană asigurată în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate din România şi următoarele categorii de persoane: toţi cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară; cetăţenii străini şi apatrizii care au solicitat şi au obţinut prelungirea dreptului de şedere temporară ori au domiciliul în România; cetăţenii statelor membre ale UE, SEE şi Confederaţiei Elveţiene care nu deţin o asigurare încheiată pe teritoriul altui stat membru care produce efecte pe teritoriul României, care au solicitat şi au obţinut dreptul de rezidenţă în România, pentru o perioadă de peste trei luni; persoanele din statele membre ale UE, SEE şi Confederaţiei Elveţiene care îndeplinesc condiţiile de lucrător frontalier şi anume desfăşoară o activitate salariată sau independentă în România şi care rezidă în alt stat membru în care se întoarce de regulă zilnic ori cel puţin o dată pe săptămână. (A. Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Apa Prod marchează Ziua Mondială a Apei

Apa Prod SA marchează Ziua Mondială a Apei. Pornind de la tema anului 2019 – „Apa este un drept universal”...

Fântânile arteziene din Deva, repuse în circuit

Reprezentanţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.Î.G.M) au pregătit fântânile arteziene de la nivelul municipiului să bucure...

Medicul George Litarczek, o somitate în medicină, s-a stins din viaţă

În seara zilei de 14 martie 2019, Academicianul Prof. dr. George Litarczek (foto), în vârstă de 94 de ani, părintele...

Închide