Verificări la locuinţele sociale

Maximilian Gânju

Autorităţile locale din Petroşani fac o inventariere a locuinţelor sociale atribuite nevoiaşilor, după ce au descoperit că unele apartamente au fost practic vandalizate, iar în altele, nu stă nimeni.

Blocul de locuinţe sociale dat în folosinţă de municipalitatea Petroşani a rezolvat problema câtorva sute de familii sărace din localitate, numai că nu toţi cei care au primit o casă cu chirie modică şi subvenţii nemăsurate au şi dreptul la ea. Dacă la repartiţie, au reuşit să înşele vigilenţa administraţiei locale, acum, le va fi greu să mai treacă de controlul inspectorilor municipalităţii. Pentru că asta promit edilii, un control la sânge al tuturor caselor sociale, iar verificarea se va face mai abitir decât până acum.
„Urmează o inventariere a tuturor locuinţelor sociale din Petroşani şi apoi, prin decizie a Consiliului Local, trebuie să le atribuim celor care au nevoie de ele, dacă vom constata că nu sunt locuite”, spun reprezentanţii Primăriei Petroşani. Aceştia admit că va fi greu ca locatarul unei locuinţe sociale să fie evacuat din spaţiu, doar pe motiv că nu s-a mutat în ea la atribuire, deoarece există o reglementare legală care spune că „persoana care primeşte în chirie o casă socială se consideră că locuieşte în ea şi doar pentru faptul că a intrat o singură dată”. De cealaltă parte, unii dintre cei care ocupă doar în acte garsonierele sociale susţin că nu s-au mutat în ele, pentru că nu au bani de utilităţi. Există însă şi un caz în care atât autorităţile abilitate, cât şi edilii trebuie să facă lumină. Un bătrân din Colonie a fost convins să-şi cedeze locuinţa unui asistat, iar în schimb, acesta l-a „cazat” în garsoniera pe care o primise drept locuinţă socială.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare