Actualitate

Veniți să vedeți ce elevi talentați avem!

Muzeul Civilizației Dacice și Ro­mane Deva, cu sprijinul Con­­siliului Județean Hunedoara or­ganizează, joi, 4 mai 2023, ora 14.30, des­chi­derea eve­ni­­mentului Workshop&Ex­poziţia Stud-ART 2023, Ediţia a IV-a. Evenimentul se va des­fă­șura până în 8 mai 2023, în cadrul sălilor des­tinate Artelor Vi­zu­a­le din Pa­latului Magna Curia.

Invitat special
„Atelierul de creaţie plas­tică intitulat «Workshop & Expoziţie Stud-ART 2023, ediţia a IV-a» este dedicat ti­nerilor artişti în devenire. Participă la atelier şi expun elevii de gimnaziu, coor­do­naţi de către profesoarele Alina Nealcoş şi Corina Popa, de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice «Sigismund Toduţă». Expun elevii claselor V-VIII, coordonaţi de către prof. Dorina Maria Pantea de la Colegiul Naţional «Regina Maria» Deva, şi cursanţii de la specializarea Arte Plastice şi Decorative, de la Şcoala Populară de Artă, din cadrul Centrului de Cultură şi Artă al Ju­deţului Hunedoara. Alături de tinerele talente devene, în calitate de invitat special, expune Andrei Pennazio, un tânăr talentat, în formare, care pic­tează de când se știe și este inspirat de cultura românească şi de arta ita­liană, fiind susţinut în tot ce realizează de către mama sa, doamna Silvia Garmacea”, anunță cei de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane.

Tehnici de lucru
„În cadrul workshop-ului la care participă elevii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Deva, prin abor­darea problematicii socio-culturale, copiii dobândesc îndemânarea şi cu­noştinţele necesare pentru realizarea unor picturi inspirate de activitatea ex­­poziţională şi de împrejurimile mu­zeului devean. Picturile rezultate în urma atelierului de pictură vor fi ex­puse alături de alte lucrări realizate de elevii claselor de gimnaziu, de la Colegiul Naţional «Regina Maria», care au fost selectate de către prof. Dorina Maria Pantea, spre a fi incluse în cadrul expoziţiei «Stud-ART 2023». Expoziţia etalează tehnici de lucru, precum: pictură în tempera şi în ulei pe pânză şi pe carton pânzat, studii de desen şi acuarelă, tempera şi acrilic pe hârtie. Tematica diferă şi regăsim: peisaje, compoziţii figurative, realizate în funcţie de specializarea, inspiraţia şi îndemânarea fiecărui elev. Se disting diverse motive preluate din autenti­ci­tatea tradiţională, evoluţia mo­der­nităţii şi din actualitatea realităţii co­tidiene», au adăugat reprezentanții muzeului devean. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura