Politica si administratie

Deputatul PNL Vetuța Stănescu: Mutarea lotului olimpic de gimnastică, o mare eroare

Deputatul PNL de Hunedoara, Vetuța Stănescu (foto) i-a adresat o întrebare ministrului Sportului, în legătură cu decizia de a reloca lotul olimpic de gimnastică de la Deva.

Stimate domnule ministru,

Vă supun atenției mai multe decizii din ultima perioadă, care au în prim plan lotul olimpic român de senioare la gimnastică și care pot avea, pe ter­men mediu și lung, consecințe ex­trem de grave asupra calității actului sportiv în această disciplină care, de atâtea ori, ne-a adus bucurie prin rezultatele obținute de gimnastele noastre de aur pregătite la Centrul Olimpic de la Deva și ne-a făcut mândri că suntem români. La sfârșitul lunii aprilie, multipla campioană olim­pică Gina Gogean, antrenoare la lotul național de gimnastică aflat în pre­gătire la Deva, a anunțat că se retrage din calitatea pe care a avut-o în co­lectivul tehnic, ca urmare a tra­ca­sărilor și a umilințelor la care a fost supusă în ultimele luni, de când coor­donarea lotului a fost preluată de un antrenor venit din Olanda.
Acum, domnule ministru, asistăm cu toții consternați la decizia Comi­te­tului executiv al Federatiei Române de Gimnastică de a reloca lotul olim­pic de senioare de la Deva, din orașul în care s-au pregătit marile cam­pioa­ne ale gimnasticii românești și care oferă condiții optime pentru dez­vol­tarea noilor generații de sportivi.
La ora actuală, în cadrul bazei de pregătire olimpică de la Liceul cu Pro­gram Sportiv „Cetate” Deva există cele mai bune condiții pentru pre­gă­tirea gimnastelor noastre, care pot scrie, la rândul lor, istorie! Alături de mi­nisterul pe care îl conduceți, Pri­măria și Consiliul Local Deva au inves­tit în această bază, tocmai pentru a crea condițiile optime de pregătire a campioanelor, iar decizia de a reloca lotul olimpic de senioare de la Deva este, fără îndoială, o mare eroare.
Având în vedere aceste aspecte, doresc să vă întreb, domnule ministru care au fost argumentele care au fun­damentat această decizie și dacă aveți în vedere implicarea personală pen­tru corectarea a ceea ce, per­so­nal, cred că este o gravă eroare?

Menționez faptul că solicit răspuns scris.

Vă rog să primiți, domnule ministru, expresia înaltei mele considerații!

Vă mulțumesc!

Vetuța Stănescu,
Deputat PNL de Hunedoara

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura