Vechea problemă a canalizării, pe cale să fie rezolvată la Densuş

18 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Lucrările la proiectul de introducere a canalizării în satele Peşteana, Peşteniţa, Densuş şi Hăţăgel, respectiv montarea a trei staţii de epurare,  au rămas suspendate, din cauză că firma ce a câştigat licitaţia de execuţie a intrat în faliment. Ba mai mult, pe Ordonanţa nr. 28, nici Guvernul nu a alocat fondurile necesare finalizării investiţiei. 02 traian bugari densus (11)
„Până acum, doar localnicii din Peşteniţa şi Peşteana beneficiază de reţea, iar staţia de epurare de la Peşteana este funcţională. Din 2007, s-a finalizat o parte bună din lucrări, dar între timp, firma a intrat în insolvenţă. Ar mai fi de realizat staţiile de epurare prevăzute în Densuş şi Hăţăgel. S-a executat branşarea electrică aici, iar acum suntem în derulare cu aducerea utilajelor tehnologice în vederea montării lor şi urmează să parcurgem ceilalţi paşi tehnici. Firma care a câştigat achiziţia pentru noile agregate lucrează deja. Licitaţia s-a făcut separat de vechiul program, deoarece contractul cu compania falimentară a expirat în 31 decembrie 2013 şi nu am mai avut cum şi de ce să-l reînnoim, din motivele expuse. Investiţia se realizează din bani guvernamentali, dar din cauză că am beneficiat de alocări bugetare doar la finele anului trecut, abia atunci am reuşit să le achiziţionăm. Guvernul ne-a dat peste 470.000 de lei, însă mai avem nevoie de o sumă suplimentară ca să facem totul ca la carte. Vechiul proiect a suferit câteva schimbări. Spre exemplu, în loc de trei staţii de pompare în satele Peşteana şi Peşteniţa, aşa cum era prevăzut iniţial, avem nevoie de şapte. De asemenea, mai sunt alte modificări care se impun”,  a precizat Traian Bugari (foto), primarul comunei Densuş. (M. Şerban)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
An plin de incertitudini pentru primarul din Luncoiu de Jos

Cu bugetul pe care îl are în administrare în anul curent, primarul din Luncoiu de Jos, Călin Dud (foto), susţine...

Maşinile de mare tonaj strică şi drumuri din Ilia

Se pare că şi alţi hunedoreni, nu doar cei din Brănişca, sunt afectaţi de lucrările care se fac la autostradă....

Autorii atacului cu cocktail Molotov de la Şoimuş, arestaţi preventiv

După aproape o lună de zile de la producerea atacului mafiot din localitatea Şoimuş, atunci când casa unui localnic a...

Închide