ActualitateFlash

Varză radioactivă şi gogoşari necalibraţi

Andreea Lazăr

Nu trece o săptămână fără ca la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Hunedoara să nu se înregistreze câte o reclamaţie ilară. Dacă unii hunedoreni reclamă produse sau alimente expirate, cumpărate din magazine, alţii şi-au făcut un obicei din a reclama… orice.

Surpriza de la uşa instituţiei

În cursul anului 2010, inspectorii pentru protecţia consumatorului au înregistrat zeci de reclamaţii, care mai de care mai ciudate. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, de departe cea mai bizară sesizare a fost făcută de un devean. Bărbatul a lăsat la uşa CJPC-ului o plasă cu varză, cumpărată din piaţă, şi un bilet în care şi-a motivat gestul. „Prima dată când am găsit plasa, am crezut că a uitat-o cineva. Abia după ce am citit scrisoarea, ne-am dat seama că de fapt era vorba de o reclamaţie. Semnatarul afirma că varza nu se poate consuma, deoarece este radioactivă”, a declarat Romi Cărmăzan, directorul CJPC Hunedoara.

Gogoşarii buclucaşi

O altă sesizare ilară a venit tot de la un devean, care cumpărase trei kilograme de gogoşari. Bărbatul era indignat de faptul că, în cele trei kilograme, nu a găsit doi gogoşari identici, motiv pentru care nu i-a putut aranja în borcanul de murături. Potrivit legii, inspectorii CJPC trebuie să le răspundă reclamanţilor în termen de 30 de zile, iar unde se impune, să facă şi verificări. „Consider că toate acest sesizări ciudate sunt cauzate de lipsa de informare a oamenilor. Sunt foarte mulţi care nu cunosc rolul şi atribuţiile instituţiilor publice şi cred că orice problemă este de competenţa Protecţiei Consumatorului. Noi trebuie să înregistrăm toate aceste sesizări şi să le răspundem oamenilor în termenul prevăzut de lege. Există şi cazuri în care reclamaţiile sunt clasate”, a mai adăugat Romi Cărmăzan.

Protecţia Consumatorului, ultima soluţie?

Deşi sunt obişnuiţi cu astfel de sesizări, angajaţii CJPC încă se mai amuză de inventivitatea hunedorenilor. Cu zâmbetul pe buze, directorul instituţiei spune că: „Am fost solicitaţi de mai multe ori de o femeie, care susţinea că-i fluieră geamurile termopan atunci când bate vântul şi nu poate dormi din această cauză. O altă femeie ne suna destul de des şi ne ţinea câte o oră la telefon, ca să ne spună cât de mult plăteşte ea factura telefonică. Un alt domn era foarte deranjat de clopotele Catedralei din Deva. Una dintre cele mai recente sesizări a fost făcută de o femeie. Aceasta s-a prezentat la noi cu un ghiozdan în spate, din care a scos: zahăr vanilat fără gust bun, pâine cu găuri de dimensiuni diferite şi un joc Nintendo, ale cărui personaje erau nişte draci, femeia fiind foarte credincioasă din fire”, a mai povestit Romi Cărmăzan.

One thought on “Varză radioactivă şi gogoşari necalibraţi

  • Hotii si securistii care au arondat gastile tiganesti conduc Romania!Niciodata nu von ajunge in U.E. din cauza asta si a degringoladei in firmele guvernamentale!Avasiloaie,Iasi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura