Comunitate

Pensionarii îşi vând proviziile din cămară

Andreea Lazăr

Pensiile mici i-au scos pe vârstnici la piaţă. Şi nu la cumpărături, ci cu produse la vânzare. După ce au muncit toată vara, aprovizionându-şi cămara cu dulceţuri, zacuscă şi murături, pentru a avea ce mânca peste iarnă, mulţi pensionari se văd puşi în situaţia de a scoate din cămări agoniseala şi a veni cu ea la piaţă, să mai facă un ban. 
 

Să-şi facă bani pentru medicamente
Axinia B. a venit la piaţă cu produse preparate în gospodăria sa, pe care speră să le vândă. Murături, verdeaţă, dulceaţă şi alte alimente la borcan, toate pentru a obţine bani de medicamente.  „Ceea ce am făcut pentru noi, am adus acum la piaţă, dar nu prea cumpără lumea. Nu scoatem mai nimic din vânzarea lor. Toate sunt scumpe şi la pus, iar dacă le vindem scump, nu le cumpără nimeni. Nu avem ce face. Numai medicamentele sunt 200 de lei pe lună. Or’ eu am o pensie de 520 de lei”, spune femeia.  

Nu vinde mai mult de 30 de lei pe zi
Aflată în pensie de boală, Sia S., din Deva, primeşte lunar 300 de lei, bani care spun că nu îi ajung nici pentru întreţinere şi cheltuielile  zilnice. Din cauză că nu se ajunge cu banii, a fost nevoită să scoată din cămară diverse alimente, pe care le-a strâns în vară şi în toamnă, să aibă pentru iarnă. „Am adus ce am avut pe acasă: cartofi, zarzavaturi, fasole uscată şi cătină. Vin la piaţă cu ele, pentru a mai câştiga ceva bani, să completez la pensie, dar nu se vinde mai mult de 30 de lei pe zi. De multe ori nu reuşim să scoatem nici măcar banii pe care i-am investit în cultivarea acestora, dar nu avem altă soluţie”, a povestit pensionara din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura