Vânzarea unei maşini i-a adus o condamnare

17 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Şi-a vândut un autoturism de teren şi a făcut greşeala să-l înstrăineze fără a întocmi un banal contract de vânzare-cumpărare. Cel care a luat maşina s-a dovedit a nu fi de bună credinţă, a adunat amenzi peste amenzi şi apoi l-a revândut, tot fără acte.
Sancţiunile au venit pe numele primului proprietar, un bărbat de 42 de ani, din Lu­peni. Exasperat de faptul că adună amendă după amendă, omul a recurs la o soluţie ilegală de a ieşi din încurcătura în care s-a băgat. A elaborat un întreg plan, folosindu-se de documente false, în loc să urmeze calea simplă şi legală, să ceară unui judecător să-l oblige pe noul proprietar să înscrie maşina.
„Martorul M. N. a cumpărat de la in­cul­patul A. D. autovehiculul marca Isuzu Trooper fără a încheia contract de vânzare-cum­pă­rare, martorului fiindu-i predate de către in­culpat actele autoturismului, respectiv cer­tificatul de înmatriculare şi cartea de iden­titate a maşinii, dar nu a întreprins demer­surile pentru înmatricularea pe numele său, susţinând că nu a avut bani pentru plata taxelor aferente. (…) Inculpatul, pentru a nu îi mai fi expediate amenzi de circulaţie şi pen­tru a nu mai plăti impozitul pentru bunul cu privire la care tranzacţionase şi nu se mai afla în posesia lui, în loc să solicite pe cale ju­diciară radierea maşinii şi înscrierea pe actua­lul proprietar, s-a prezentat la un centru de colectare a fierului vechi, cu plăcuţele vechi de înmatriculare şi a obţinut o ade­verinţă prin care se atestă, în mod nereal, faptul că autovehiculul a fost primit şi va­lorificat ca deşeu la societatea menţionată”, se arată în rechizitoriu.
A radiat maşina însă noul proprietar, o a treia persoană, a fost oprit în trafic de poli­ţişti şi aşa s-a descoperit totul. Chiar dacă a avut circumstanţe atenuante, magistraţii Ju­de­cătoriei Petroşani nu l-au iertat pe băr­batul din Lupeni şi l-au obligat la plata unei amenzi penale de 1350 lei, pentru săvâr­şirea infrac­ţiunii de fals în declaraţii. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ucigaşul din Hunedoara a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Tânărul de 27 de ani, din Hunedoara, care şi-a ucis iubita cu mai multe lovituri de cuţit, a fost condamnat...

Crişcior: grădiniţă nouă, într-un an cu provocări administrative

Magdalena Şerban Se anunţă un an în care cureaua se va strânge la maximum la Crişcior, administraţia publică de aici...

„Vreau să realizez baremul pentru Campionatul European”

Interviu cu Claudia Maria Florea, atletă hunedoreană, campioană naţională   La recenta ediţie a Campionatelor Naţio­nale de atletism în sală,...

Închide