Vânzarea unei maşini i-a adus o condamnare

Şi-a vândut un autoturism de teren şi a făcut greşeala să-l înstrăineze fără a întocmi un banal contract de vânzare-cumpărare. Cel care a luat maşina s-a dovedit a nu fi de bună credinţă, a adunat amenzi peste amenzi şi apoi l-a revândut, tot fără acte.
Sancţiunile au venit pe numele primului proprietar, un bărbat de 42 de ani, din Lu­peni. Exasperat de faptul că adună amendă după amendă, omul a recurs la o soluţie ilegală de a ieşi din încurcătura în care s-a băgat. A elaborat un întreg plan, folosindu-se de documente false, în loc să urmeze calea simplă şi legală, să ceară unui judecător să-l oblige pe noul proprietar să înscrie maşina.
„Martorul M. N. a cumpărat de la in­cul­patul A. D. autovehiculul marca Isuzu Trooper fără a încheia contract de vânzare-cum­pă­rare, martorului fiindu-i predate de către in­culpat actele autoturismului, respectiv cer­tificatul de înmatriculare şi cartea de iden­titate a maşinii, dar nu a întreprins demer­surile pentru înmatricularea pe numele său, susţinând că nu a avut bani pentru plata taxelor aferente. (…) Inculpatul, pentru a nu îi mai fi expediate amenzi de circulaţie şi pen­tru a nu mai plăti impozitul pentru bunul cu privire la care tranzacţionase şi nu se mai afla în posesia lui, în loc să solicite pe cale ju­diciară radierea maşinii şi înscrierea pe actua­lul proprietar, s-a prezentat la un centru de colectare a fierului vechi, cu plăcuţele vechi de înmatriculare şi a obţinut o ade­verinţă prin care se atestă, în mod nereal, faptul că autovehiculul a fost primit şi va­lorificat ca deşeu la societatea menţionată”, se arată în rechizitoriu.
A radiat maşina însă noul proprietar, o a treia persoană, a fost oprit în trafic de poli­ţişti şi aşa s-a descoperit totul. Chiar dacă a avut circumstanţe atenuante, magistraţii Ju­de­cătoriei Petroşani nu l-au iertat pe băr­batul din Lupeni şi l-au obligat la plata unei amenzi penale de 1350 lei, pentru săvâr­şirea infrac­ţiunii de fals în declaraţii. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare