Vălişoara vrea drumuri bune

Magdalena Şerban

Primăriile fac proiecte, cer bani pentru investiţii, iar guvernul le aprobă. Aşa ar fi ideal să se întâmple, pentru că  fiecare comunitate are durerile ei. Însă, drumul spre câte-o finanţare este tare anevoios. Mircea Rovinar (foto), primarul din Vălişoara, a simţit-o pe propria lui piele.
 

Proiectele există, banii să vină
“Prin programul de reabilitare şi modernizare a 10.000 de kilometri de drumuri, demarat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, au fost depuse două proiecte: unul pentru asfaltarea unui kilometru de drum comunal, respectiv DC 20A, care face legătura între Vălişoara şi satul Crăciuneşti, din comuna Băiţa (lucrare începută în 2007, prin HG 577, dar neterminată din lipsa fondurilor) şi unul care vizează modernizarea DC166, pe o lungime de aproape 3 km. Valoarea totală a celor două investiţii se ridică la suma de 30 de miliarde lei vechi. Fostul subprefect, Dorin Gligor, datorită legăturii sufleteşti pe care o are cu această frumoasă zonă, ne-a promis că va susţine investiţiile din Ţara Zarandului, indiferent de culoarea politică a edililor. Ne-am pus bazele în acest sprijin, pentru că infrastructura este prioritară, atât pentru localnici, cât şi pentru cei care ne tranzitează satele”, afirmă Mircea Rovinar, edilul şef al comunei Vălişoara.

Planuri de anvergură
Cel mai ambiţios plan este realizarea unui drum peste Dealu Mare, în lungime de 9 kilometri, care să lege satul Vălişoara de satul Podele din comuna Luncoiu de Jos. Astfel, două drumuri comunale, DC 166 E şi DC 166 F, au fost cedate Consiliului Judeţean Hunedoara, devenind drumuri judeţene. “Am obţinut promisiunea preşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ, că acestea vor fi asfaltate, formând un fel de by-pass, o alternativă la actualul DN 76. Un alt proiect depus şi pentru care aşteptăm un răspuns, sperăm noi pozitiv, este cel destinat înfiinţării unui centru de informare turistică (200.000 de euro). Zona are peisaje superbe, verdeaţă foarte multă, locuri aparte şi tradiţii pe măsură. Avem ce pune în valoare”,  mai precizează edilul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.