Valeriu Butulescu – Perenitatea aforismului

16 aprilie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Marile personalităţi ale judeţului Hunedoara, în orice domeniu s-au afirmat, se află în permanenţă în atenţia Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, care, la împlinirea unor frumoase vârste, le oferă o biobibliografie realizată cu profesionalism, cu migală, dar şi cu un puternic sentiment de preţuire. Ne bucurăm permanent de sprijinul generos al Consiliului Judeţean Hunedoara, astfel încât activitatea noastră se poate ridica la cote tot mai înalte.
Una dintre personalităţile marcante ale judeţului Hunedoara, personalitate căreia biblioteca noastră i-a realizat o biobibliografie, este scriitorul Valeriu Butulescu (foto în dreapta), nume binecunoscut de către iubitorii de cultură din judeţ şi din ţară. Astfel, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat în ziua de 16 aprilie 2018, în Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroşani, un eveniment cultural prilejuit de sărbătorirea poetului, traducătorului, publicistului Valeriu Butulescu, la împlinirea a 65 de ani.
Ne-a făcut o mare plăcere să-i urăm şi să-i cântăm „La mulţi ani!” împreună cu Corala „Sargeţia”, sub bagheta dirijorului Nicolae Icobescu, care la finalul evenimentului a susţinut un moment muzical.
În semn de preţuire şi recunoştinţă, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva i-a acordat domnului Valeriu Butulescu o Diplomă de Excelenţă pentru întreaga sa creaţie şi activitate literară.
Cu acest prilej, Biblioteca Judeţeană i-a dăruit biobibliografia cu titlul „Valeriu Butulescu – Perenitatea aforismului”. Această biobibliografie oferă în detaliu cele mai importante informaţii legate de viaţa şi creaţia literară a scriitorului, aprecierile de care se bucură opera sa în ţară şi în lume.
Nume binecunoscut în literatura română contemporană, Valeriu Butulescu este unul dintre cei mai importanţi autori de aforisme din România şi autorul român tradus în peste 50 de limbi, jucând rolul unui adevărat ambasador al României. Este o realizare impresionantă cu care se mândreşte, pe bună dreptate, şi cu care ne mândrim şi noi, cititorii săi.
Aceste aforisme semnate Valeriu Butulescu se bucură de aprecierea unor nume sonore ale criticii literare, de la Alex. Ştefănescu la Cornel Moraru, de la Radu Ciobanu la Adrian Păunescu, de la Daniela Crăsnaru la Dumitru Hurubă şi înşiruirea nu se opreşte aici. La aceştia trebuie să adăugăm şi zeci de nume de critici literari şi scriitori din ţările în care volumele lui Valeriu Butulescu s-au bucurat de un mare succes.
Ca autor de aforisme, dar şi ca dramaturg şi traducător, Valeriu Butulescu şi-a atras aprecierea colegilor de breaslă şi a criticilor literari, precum şi admiraţia unui public avid de texte de bună calitate care să vină cu răspunsuri la numeroasele întrebări pe care ni le adresează viaţa în fiecare zi. Valeriu Butulescu ştie să pătrundă în sufletul fiecărui cititor, ştie să descifreze înţelesurile ascunse ale cuvintelor pe care le mânuieşte cu o măiestrie demnă de toată admiraţia.
Este un spirit veşnic iscoditor, observator lucid şi atent al peisajului cultural, social şi politic al ţării, adevărat intelectual care îşi pune întrebări legate de realitatea înconjurătoare şi caută în permanenţă răspunsuri, soluţii.
Acest moment aniversar ne-a oferit prilejul să-l felicităm din tot sufletul pe scriitorul Valeriu Butulescu şi să-i dorim încă mulţi ani dăruiţi culturii.

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Nu-i prieşte în libertate

Un recidivist de 32 de ani, din Lupeni, a ajuns în arest la câteva zile de la eliberarea din penitenciar....

Un hunedorean băut la volan şi fără permis a încercat să scape cu fuga

Ieri, duminică, în jurul orei 01.30, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pe str. Cerbului, din municipiul Hunedoara, autoturismul condus...

Accident feroviar la Livadia

O şoferiţă de 50 de ani, din judeţul Gorj, a intrat cu autoturismul într-o locomotivă a unui tren Interregio care...

Închide