Valea Jiului urcã „dealul” fotbalului

Ciprian Marinuţ

Cinci dintre cele şase echipe din Valea Jiului care activează în Liga a IV-a au obţinut victorii în etapa din week-end. Minerul Uricani, Jiul Petroşani şi Universitatea Petroşani ocupă podiumul campionatului, iar unica învinsă, Minerul Aninoasa, a pierdut tot cu o echipă din sudul judeţului.
 

Sete de performanţă
Fără nici o echipă în ligile naţionale, după „îngenuncherea financiară” a Jiului Petroşani şi Minerului Lupeni, fotbalul din Valea Jiului trage tare să scoată iar capul la lumina performanţei. Drept dovadă, podiumul Ligii a IV-a este sută la sută al echipelor din zona de sud a judeţului, iar acestea par hotărâte să ajungă la barajul pentru eşalonul trei.
Minerul Uricani şi-a păstrat fotoliul de lideră  prin victoria, scor 2-1, cu Minerul Aninoasa, iar Club Jiul Petroşani şi Universitatea Petroşani se menţin pe locurile doi şi trei, graţie victoriilor la limită cu Gloria Geoagiu şi Retezatul Haţeg. Celelalte două echipe din Valea Jiului, CS Vulcan şi Inter Petrila, şi-au spulberat adversarele, în etapa de sâmbătă, ambele învingând cu 4-0 pe Zarandul Crişcior şi FC Hunedoara II.

 

Achiziţii tari la Club Jiul
Pentru că pariul cu promovarea tinerilor a dat semne că scârţâie în ultimele jocuri, oficialii de la Club Jiul i-au reactivat pe mai cunoscuţii jucători, atacantul Gabriel Apetri şi fundaşul Horaţiu Popa, care în urmă cu ceva ani, au cochetat cu Liga I. Pe lângă un nigerian şi un olandez, care au fost legitimaţi la Club Jiul încă din tur, echipa petroşăneană şi-a asigurat, în această săptămână, şi serviciile unui jucător cu dublă cetăţenie, româno-americană. Andy Dimdy este un mijlocaş născut în România, dar care s-a stabilit în SUA, iar acum, a ajuns tocmai în Valea Jiului. „Sunt mulţumit de achiziţiile pe care le-am făcut”, a spus antrenorul Daniel Huza.

Damian Miliatru rămâne la „pensie”
Vestea că Damian Militaru va mai activa ca jucător sub culorile echipei Club Jiul, după reactivarea principalului Daniel Huza (41 ani), a rămas doar la nivel de zvon, pentru că actualul antrenor secund al alb-negrilor nu are de gând să revină pe teren. „Nici vorbă să mai joc la 43 de ani, pentru că nu mai pot. Las loc tinerilor, întrucât avem foarte mulţi tineri talentaţi”, a declarat Militaru, care a jucat cinci ani la Steaua şi a reuşit să câştige mai multe trofee cu roş-albaştrii. Fostul mijlocaş, care a prins la Steaua cei mai buni ani ai carierei, între 1994-1999, a reuşit să strângă 139 de selecţii şi 21 de goluri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.